23 MİLYON İCRA DOSYASI VAR

Melikgazi Belediyesi Meclis Üyebi Adnan Kenanoğlu, Türkiye’de 23 milyon icra dosyasının bulunduğunu söyledi. Kenanoğlu, “TBB Risk birimi 23 Mart 2021 verilerine göre 
18 yaş altı 23 Milyon çocuğun dışında kalan 60 Milyon vatandaşın 35 Milyonu bankalara borçlu. İcra dairelerinde yine Mart 2021 verilerine göre 23 Milyon icra dosyası bulunmaktadır” dedi. Son 5 yıl derinleşen ekonomik kriz beraberinde kaçınılmaz son olan borçlanmanın her geçen gün arttığına dikkat çeken Kenanoğlu, şunları söyledi:  

Mayıs 2021 tarihine kadar ilave 1.750.000 icra dosyası açıldı. Yine Mart 2021 tarihi itibarı ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin bankalara kredi borçları 860 Milyar lirayı aştı.Karşılıksız çek dosya sayısı ise 250.000 adettir. Hiç bir vatandaş evine iş yerine çalışansa maaşına emekli ise emekli maaşına haciz gelmesini veya hesaplarına bloke konulmasını istemez.Pandemi ve e ticaret hazır olmayan küçük işletmeler ciro kaybı gelirlerin geçimleri dahi karşılamaması nedeniyle tüketici kredileri dahi ödenemez duruma gelmiş veya gecikmeli olarak ödenmesini sağlamıştır.Politikacılarımız devletimizi idare edenler zaman zaman sicil affı getirmekte ama banka bilgi kayıtlarında yine görülmekte bu nedenle teminatlada olsa kredi veya destek alamamaktadır. Yapılandırmalarda dahi vergi sigorta kredi emlek vergisi ödenmemektedir. Bankalar çok fahiş temerrüt faizi uygulayarak alacaklarını hiç alamıyor ve binde 2 veya 3 oranında varlık şirketlerine devrediyorlar. Oysa müşteri ile ana para üzerinden çok cüzi faizlerle taksitlendirme yapmaları durumunda alacaklarını tahsil edebilecektir. Karşılıksız çeklerde ya hapis yada idari para cezası uygulanmakta yine alacaklı alacağını alamamakta avukatlarda hakları olan ücretlerini tahsil edemeyince alamamaktadır.”