COVİD 19 GÖLGESİNDE YANGIN TATBİKATI

Kayseri’de koronavirüs nedeniyle yoğun bakım hastalarının çoğunlukta olduğu ve şehirde covid 19 vakalarının daha çok tedavi hizmeti aldığı Şehir Hastanesi’nde, covid 19 gölgesinde yangın tatbikatı yapıldı. Mesafe ve maske kurallarına dikkat edilmesine rağmen tatbikat tepki topladı.

Kayseri Şehir Hastanesi’nden yapılan bilgilendirmede, “Hastanemiz İş Sağlığı Güvenliği Birimi, Sivil Savunma Amirliği tarafından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile ortaklaşa olarak, 2021 yılı yangın tahliye tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi. Hastane İdarecilerimizin katıldığı tatbikatta hastanemiz personelleri ve ATM Sağlık Grup çalışanları hazır beklediler. İtfaiye Daire Başkanlığından gelen Afet Koordinasyon Amiri Orhan Canpolat tarafından yangın ve çeşitleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında eğitim verildi” denildi.

TATBİKAT ERTELENEBİLİRDİ

Covid 19 vakalarının arttığı ve koronavirüslü hastaların tedavi merkezi haline gelen Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki yangın tatbikatının covid 19 virüsü gölgesinde yapıldığı belirtilerek tepki gösterenlerde oldu. Hastane çalışanlarının aşı olmasına karşın hastanede hizmet almaya gelen vatandaşların yangın tatbikatını izlemek için kalabalık oluşturması virüsün bulaş sayısını artırmış olabileceğine dikkat çekildi.