FELAHİYE'DE ESNAFIN DURUMU İÇLER ACISI...

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman’ın esnaf ve vatandaşlarla buluştuğu Felahiye ilçesi ziyaretinde yaşanan ekonomik sıkıntının boyutunu fırıncı esnafı serdi. 2 bin nüfuslu ilçede 60 bin liralık veresiye defteri olduğunu veresiye vermezlerde satış yapamadıklarını belirtti.

Felahiye ilçesinde vatandaş ve halkla sohbet ederek onları dinleyen İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, “İlçede halkımızı dinledik. Durum hiç iyi değil. Felahiye'de esnafın durumu içler acısı... Vatandaşımızın durumu da öyle. 6 ay önce 142 lira olan un torbasının fiyatı şimdi 270 lira olmuş. Fırıncı girdi maliyetini fiyatlara yansıtamıyor. 2000 nüfuslu ilçe merkezinde fırıncı ''60 bin liralık veresiyem var.'' diyor. Bu durum insanımızın yaşadığı büyük ekonomik sıkıntıyı gösteriyor” dedi.

Fırıncı esnafı ise, “Şuan unu 250 TL’ye sürekli müşteri olmamızdan dolayı ikramlı olarak alıyoruz. Normal satış fiyatı 270 lira. Bir yıl önce 142 liraya alıyorduk. En kaliteli unu alıyorduk. Hatta Ramazan ayına kadar, 6-7 ay öncesine kadar aynı fiyata alıyorduk. Ekmek fiyatları değişmedi. Zor bir şekilde dönüyor. İmkansız bir durumdayız. Veresiyemiz var. Haliyle. 5 yıldır esnafım. En kötü 60 bin liralık veresiye var. 2 bin kişi var. Veresiye vermezsek satışımız olmuyor” diye konuştu.