KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTISI

Develi Belediyesi tarafından yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız sürüyor. Birçok mahalleyi kapsayacak kentsel dönüşüm için Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ali Süslü ile değerlendirme toplantısı yaptı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı   Memduh Büyükkılıç’ın da projeye büyük ehemmiyet verdiğini belirten Başkan Cabbar, “Dönüşüm projeleri ile ilgili alan ilanı, yetki devri işlemleri, saha tespitleri, dönüşüm modellerinin hazırlanması, hak sahipliklerinin düzenlenmesi, dağıtıma esas yapılacak yeni projenin hazırlanması ve son olarak zemin etüt çalışmalarını Büyükşehir Belediyemizle koordineli şekilde yürütüyoruz. Develimizin vizyonunu ve çehresini değiştirecek projemizin  tamamlanmasına ön ayak olan ve her projemizde olduğu gibi bu projemizde de bizlerden desteğini esirgemeyen kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız hemşerimiz Memduh Büyükkılıç’a ve daire başkanlarımıza  teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.
Kentsel dönüşüm ve yenileme projesi 1. etap çalışmaları  ilçe merkezindeki Fenese Yukarı,Fenese Aşağı, İzmirli, Abdulbaki, Everek Camikebir ve Aşağı Everek mahallelerini kapsayacak ve  yaklaşık 5 bin nüfusun yaşadığı bölgeye hitap edecek.