KORKUTAN FOTOĞRAF

Bu fotoğraf Argıncık Toptancılar Sitesi’de çekildi. Plastik şişelerde satılmak için bekletilen suların tamamen sararması ise tehlikelinin ne kadar üst düzeyde olduğunun da kanıtı oldu. Uzmanlar, plastik şişelerde bektilen suların insan vücuduna zarar verdiğini dile getiriyor.
Günümüzde plastik şise suları tercih ediliyor. Ancak bu plastik şileler uzmanlar tarafından önerilmiyor. Plastik şişede bekleyen suyu tüketmenin de zararları olduğu belirtilirken, plastik veya cam şişelerde beklemiş sularda kolera, salmonella gibi bakteriler, amip gibi parazitler, rotavirüs bulaşabileceği belirtiliyor. 
Her ne kadar hastalığa davetiye çıkarsa da plastik şişede su satışına devam ediliyor. Argıncık Toptancılar Sitesi’nde çekilen 10 kiloluk pet şişelerin içinde suların sararması ise plastik şişelerin ne kadar sağlıksız olduğuna da gözler önüne serdi. Satışa hazır sunulan suların güneşin altında bekletilmesine de tepki gösteren vatandaşlar, “İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Güneşin altında bekletilen plastik şişelerdeki suların halini görüyorsunuz. Çoğu sararmış durumda. Bunun nasıl satışına izin veriliyor. Neden buna kimse müdahele etmiyor” diyerek adeta isyan etti.