ŞAHİN: KURAKLIK KAYSERİ'Yİ DE ETKİLEDİ

İl Tarım Müdürü Mustafa Şahin, TARSİM Bölge Müdürü Ömer Altuğ, ilçe müdürleri, ziraat odası başkanları, il ve ilçe müdürlüğü personelleri ve TARSİM konu sorumlusu teknik personellerin katılımıyla iki oturumda gerçekleşti.
Toplantıda açılış konuşması yapan İl Müdürü Mustafa Şahin, "Devlet destekli Tarım Sigortaları, doğal riskler karşısında bitkisel ve hayvansal üretimde oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla kurulmuştur. Son yıllarda iklim değişikliğinin fark edilir derecede hissedilmesi ile birlikte afetlerin sayısında artışlar meydana geldi ve bu durum tarımsal üretimi olumsuz şekilde etkiledi. 2021 yılında kuraklığın, Ülkemizin birçok ilinde olduğu gibi İlimizi de etkiledi. Teknik personellerimizin sahada ki çalışmalarında, hasarların belirlenmesinde azami özenin gösterilmesini isteyerek çiftçi mağduriyetlerinin yaşanmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
TARSİM Kayseri Bölge Müdürü Ömer Altuğ ise yaptığı konuşmada TARSİM Kayseri Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgi vererek, tarım sigortalarının öneminden bahsetti. Açılış konuşmalarının ardından TARSİM Kayseri Bölge Müdürlüğünde konu uzmanları Bitkisel Ürün Sigortaları ve Kuraklık Verim Sigortası ile ilgili sunum yaptı. Sunumların ardından soru-cevap bölümü ile toplantı sona erdi.