YÜCEL: 4 İLÇE İLE ÖDEŞİN

İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi olan Kazım Yücel, Büyükşehir Belediyesi’nin küçükbaş hayvan projesinde merkez 4 ilçenin ayrı tutulmasına tepki gösterdi. Merkez ilçelerde kırsal kesimlerin olduğunu kaydeden Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı 4 ilçe ile ödeşmeye davet etti. Yücel, “Tarım Bakanlığı’ndan 1100 küçükbaş gönderilmiş dahi olsa Başkan Memduh Büyükkılıç 1100 hayvanı daha belediye kaynakları ile almalı. Bu 4 ilçedeki kırsalda yaşayan arkadaşlarla ödeşmeye davet ederim” dedi.
AK Parti’nin Büyükşehir Belediyeleri alabilmek için kırsalı mahalleye dönüştürdüğünü hatırlatan İYİ Partili Kazım Yücel, “Önce büyükşehir statüsü diye bir uygulama hayata geçirdiler. Bu da tamamen AK Parti, Büyükşehirlerde belediyeleri alabilmek için bu kırsalı dediğimiz köylerimizi mahalleye dönüştürdüler. Vatandaş mahalleye dönüşten çok mutluydu. Fakat mahalleye dönüştüyse alt ve üst yapı hizmeti, belediye hizmeti yani şehirdeki mahalle ile şehir merkezinin 5 kilometre uzağındaki mahallenin de aynı statüde olması gerekir. Örnekleri Ankara, İstanbul ve İzmir gibi bir çok yerde var. Kayseri maalesef adı mahalle bölge kırsalda kalan bir çok yere hakim. Bununla statü anlamında sıkıntılar oluşuyor”diye konuştu. 
HİZMETLERİN KIRSALA AKMASI GEREKİYOR 
Kocasinan İlçesi’nin Kayseri’nin en büyük kırsal alanı olduğunu kaydeden Yücel, hizmet götürülmediği yerlere mahalle denildiğini belirterek, şunları dedi;
“Bölgemizdeki Ebiç’de, Yemliha’da, Hasanarpa’da gibi yerlerin mahalle olabilmesi ve diyebilmemiz için ulaşımın olması gerekiyor. Belediye hizmetlerinin oraya şehir merkezindeki mahalleler gibi kırsala da akması gerekiyor. Bunları yapmıyorsunuz bunun adını da mahalle diyorsunuz. Hem bunlara ahır, ekim yaptırmıyorsunuz. Hem de kırsal belirleme yapmıyorsunuz. Arsa fiyatlarından vergi alıyorsunuz. Su fiyatlarını 4 katı alıyorsunuz. Elektriği 2 katı alıyorsunuz. Bir yandan mahalle havasını bir türlü yaşatmıyorsunuz.”
DİĞER İLÇELERDEN FARKI YOK 
1100 küçükbaş dağıtılan ilçelerden Kocasinan’ın farkının olmadığını ifade eden Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü;
“ En son Kayseri’de 1100 küçükbaş kırsala dağıtalacak denildi. Kırsala dağıtılacak denilince Kocasinan bölgesinin bir tamamı mahalle. Fakat Kocasinan’ın kırsalına gittiğinizde Pınarbaşı’nın bir köyünden hiçbir farkı yok. Buradaki insanlar tarlasını ekip dikip yüksek fiyatlarda girdi maliyetleri ödüyor ve para kazanmaya çalışıyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı 1100 tane küçükbaş hayvanın Kayseri’ye dağıtmında İncesu, Hacılar, Talas, Melikgazi ve Kocasinan gibi yerleri muaf tuttu. Buralar metropol şehir merkezinde ilçe dedi. Ve buradaki kırsalı da mahalle dedi. Develi’deki bir çok köyden farkı olmayan yerler saydım. Belediye başkanı buradaki insanları gidip görmemiş galiba. Ne ile geçindiğini hakkeden anlamamış. 1100 hayvanı bir ilçenin tamanına verse de önemli değil ama teşvikse bunun adı Kocasinan bölgemizde teşvik edilecek bir sürü vatandaş var. Adına kırsal dedik. Kırsala dönüştürelim dedik bizim bölgemizde kırsal yok diyen Büyükşehir Belediye başkanımız var. Buralar kırsal. Ya buraları tek tek gidip gezeceksiniz. Buralar kırsal değil diyeceksiniz biz de sizinle tartışacağız. Kırsal yerimiz yok diye bertaraf ettiğiniz bu arkadaşlarımız. Yahyalı’daki hayvancılık ile uğraşanlardan hiçbir farkı olmayan bir mahallede oturuyorlar. Bununla ilgili sayın belediye başkanı teşvik edecek. Bu bölgelere 3-5’şer tane vererek, sizde kırsaldasınız siz de küçükbaş hayvanları çoğaltarak, Kayseri’nin tarımına zengilik katmalısınız demeliydi. Bugün Talas’ı görmezden gelirseniz hele hele Kocasinan bölgesini görmezden gelirseniz, Hacılar zaten kırsal birçok bölge itibariyle. İncesu birçok yeri kırsal. Siz bunları hariç tutarsanız hakkeden Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanı iyi gözlem yapmıyor diyeceğimiz bir duruma geldik. Sayın Büyükkılıç’a bunları dile getireceğim. Tarım Bakanlığı’ndan 1100 küçükbaş gönderilmiş dahi olsa 1100 hayvanı daha belediye kaynakları ile almalı. Bu 4 ilçedeki kırsalda yaşayan arkadaşlarla ödeşmeye davet ederim.  Özellikle Kocasinan bölgesindeki vatandaşlarla ödeşmeye davet ederim. Mutlaka belediye kaynaklarıyla hayvancılıkla atılım yapılacak sayın Büyükkılıç’ın 1100 hayvanı belediye kaynakları ile alıp bu bölgede insanlara verip teşvik etmeli. Kocasinan belediyesi meclis üyesiyiz. Bölgemizi çok iyi biliyoruz. Kırsal dediği yerleri birlikte ziyaret edip insanların neyle geçindiği görürüz.”