16. TARIM FUARI AÇILDI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
04 Kasım 2021 - Perşembe 16:00
 
16. TARIM FUARI AÇILDI
Bu yıl 16.’sı düzenlenen Kayseri Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı; Kayseri OSB TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.
GÜNDEM Haberi
16. TARIM FUARI AÇILDI

Açılışa katılan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yibur, tarımsal üretimin daha da artması yönünde gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti ve tarımsal üretimin bir milli mesele olduğunu söyledi.
Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve aynı anda yapılan Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Fuarı’nın resmi açılışı gerçekleştirildi. Kayseri OSB Tüyap Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan fuar, 4-7 Kasım tarihleri arasında her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek.
“EN İYİ FUAR KAYSERİ’DE”
Fuarın açılışı nedeniyle yapılan törende bir konuşma yapan Atlas Fuar Genel Müdürü Fevzi Atasagun, Kayseri OSB’deki fuarın önemini vurguladı. Türkiye ve dünyada pek çok fuar düzenlediklerini dile getiren Atasagun, Kayseri OSB tarafından yapılan fuarın yurt içi ve yurt dışındaki en iyi ve en kullanışlı fuarların başında geldiğini kaydetti.
“KAYSERİ ÖNEMLİ BİR TARIM KENTİ”
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yibur da konuşmasında Kayseri’nin önemli bir sanayi kenti olduğu gibi, aynı zamanda önemli bir tarım kenti olduğunu söyledi. Tarımsal üretimde daha iyi noktalara gelinmesi gerektiğini belirten ve tarımsal üretimi bir milli mesele olarak tanımlayan Murat Yibur, “Tarım ürünleri bugünkü dünyada stratejik bir silah haline de gelmiştir. Böylesine önemli bir sektörün çok daha fazla gelişmesini sağlamak hepimizin görevi olmalıdır. Teknoloji ve AR-GE çalışmalarına daha fazla önem vererek hem üretimde, hem üretilen ürünlerin işlenmesinde hem de günümüzde ağırlık kazanan organik tarımda daha iyi noktalara gelmek için elbirliği ile gayret göstermeliyiz. İşte bu anlamda fuarlar çok önemli görevler üstlenmektedir. Üreticilerimizi teknoloji ile buluşturan fuarlar, üretimin ve kalitenin artmasına, yeni pazarlar bulunmasına ve bilgi paylaşımına katkı sağlamaktadır. Bu anlamda açılışını yapacağımız Tarım Fuarı’nın Kayseri ve bölgemizdeki üreticilere çok önemli fayda sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.
“ESERLER KALICIDIR VE İNSANIMIZA HİZMET İÇİN VARDIR”
Tarım Fuarı’na ev sahipliği yapan Kayseri OSB TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nden de bahseden ve ülkemizin en önemli fuar merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Kayseri OSB Başkanı Yibur, “30 bin metrekare kapalı alanı, 15 metre yüksekliği ve 1500 araçlık otoparkı ile Türkiye’nin en modern fuar merkezlerinden birisine sahibiz. Böylesine önemli bir eseri şehrimize ve ülkemize Kayseri Organize Sanayi Bölgesi kazandırmıştır. Emeği geçenlere içtenlikle teşekkür ediyorum. Eserler kalıcıdır ve bu eserler insanımıza hizmet için vardır. Bu anlamda fuar merkezimiz de çok önemli etkinliklere ev sahipliği yaparak, farklı sektörlerin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemi nedeniyle bugüne kadar planlanan fuarlar yapılamamıştır; ancak pandeminin etkisini azaltmasıyla birlikte çok daha fazla fuar düzenlenecek ve bu fuarların etkisiyle ilimiz ekonomisi daha hızlı gelişecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Yibur, davetlilerle birlikte fuarı gezdi. Yaklaşık 300 firmanın katılımıyla yapılan fuar 4-7 Kasım tarihleri arasında gezilebilecek. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 16., TARIM, FUARI, AÇILDI, ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı