65 YAŞ ÜZERİ AŞILAMA YÜZDE 89’A ULAŞTI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
04 Temmuz 2021 - Pazar 11:06
 
65 YAŞ ÜZERİ AŞILAMA YÜZDE 89’A ULAŞTI
İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, pandemi sürecinde 866 bin doz aşı yapıldığını belirterek, “. 1. doz aşısı yapılan kişi sayısı 600 bin. Bu da bize toplumsal bağışıklıkta belli bir noktaya geldiğimizi gösteriyor. Bu rahatlamanın olduğu dönemde aşılama oranımızı biraz daha ileri götürmek ilerde oluşabilecek bir vaka artışını daha rahat atlatmamızı sağlayacaktır. Özellikle 65 yaş üzerinde aşılama oranımız 89’a ulaştı” dedi.
SAĞLIK Haberi
65 YAŞ ÜZERİ AŞILAMA YÜZDE 89’A ULAŞTI

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, pandemi sürecinde 866 bin doz aşı yapıldığını belirterek, “. 1. doz aşısı yapılan kişi sayısı 600 bin. Bu da bize toplumsal bağışıklıkta belli bir noktaya geldiğimizi gösteriyor.  Bu rahatlamanın olduğu dönemde aşılama oranımızı biraz daha ileri götürmek ilerde oluşabilecek bir vaka artışını daha rahat atlatmamızı sağlayacaktır.  Özellikle 65 yaş üzerinde aşılama oranımız 89’a ulaştı” dedi. 
Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever Sarıalp Ailesinin işbirliği ile yapımı tamamlanan Ahmet – Selahattin Sarıalp Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Açılış törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıdız, Vali Yardımcısı Dr. M.H. Nail Anlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, ortaya çıkan eserin yerel yönetimler, hayırseverler ve kamu kuruşlarının işbirliğinin en güzel göstergelerinden biri olduğuna değinerek; “İlimizde Aile Sağlığı Merkezleri yani 1. Basamak sağlık hizmetleri hakikaten çok önemli bir konumda. Pandemi sürecinde geldiğimiz noktada gördük ki aşılama konusunda aile sağlığı merkezlerinin vermiş olduğu hizmetleri hiçbir şekilde göz ardı edemeyiz. İlimizde şu an itibariyle 102 Aile Sağlığı Merkezinde 462 Aile Hekimi ile hizmet vermekteyiz. Aşılamada geldiğimiz noktada ise 866 bin doz aşı yapıldı. 1. doz aşısı yapılan kişi sayısı 600 bin. Bu da bize toplumsal bağışıklıkta belli bir noktaya geldiğimizi gösteriyor.  Bu rahatlamanın olduğu dönemde aşılama oranımızı biraz daha ileri götürmek ilerde oluşabilecek bir vaka artışını daha rahat atlatmamızı sağlayacaktır.  Özellikle 65 yaş üzerinde aşılama oranımız 89’a ulaştı. Ancak gençlere geldiğimiz zaman bu oranın düştüğünü görüyoruz. Gençler önümüzdeki Kurban Bayramı hareketliğini rahat geçirebilmemiz için hepinizi aşı olmaya davet ediyorum. Sözlerime son verirken aşı döneminde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyor, pandemide bizlere destek veren belediye başkanlarımıza, hayırseverlerimize, ticaret odamıza, sanayi odamıza, organize sanayi bölgesi başkanlarımıza ve hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılan Ahmet – Selehattin Sarıalp Aile Sağlığı Merkezi, dualar eşliğinde hizmete açıldı.
3 Aile Hekimi Birimi ile hizmete açılan merkez, nüfus artışına göre 7 birime kadar yükseltilebilecek. Merkezde; Hasta muayenesi, Enjeksiyon-Pansuman, laboratuvar tetkikleri, gebe-lohusa-çocuk takipleri, aşılama hizmetleri, aile planlaması  gibi birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri verilecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 65, YAŞ, ÜZERİ, AŞILAMA, YÜZDE, 89’A, ULAŞTI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı