ARTIYOR OLMASI YETMEZ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
24 Haziran 2021 - Perşembe 12:29
 
ARTIYOR OLMASI YETMEZ
Anadolu Aslanları işadamları Derneği(ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan, Kayse’nin beklediği kalitede yatırım alamadığını ifade etti. Özcan, “Ekonomi büyüyor, elektrik sarfiyatı artıyor -bu önemli bir kriterdir- İhracat artıyor bunu TİM verilerinden görebiliriz. Ancak artıyor olması yetmez” dedi.
EKONOMİ Haberi
ARTIYOR OLMASI YETMEZ

Anadolu Aslanları işadamları Derneği(ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan,  Kayse’nin beklediği kalitede yatırım alamadığını ifade etti. Özcan, “Ekonomi büyüyor, elektrik sarfiyatı artıyor -bu önemli bir kriterdir- İhracat artıyor bunu TİM verilerinden görebiliriz. Ancak artıyor olması yetmez” dedi.
ASKON Kayseri Başkanı Ali Özcan, ekonomi gündemini değerlendirdi.  Özcan, Kayseri ekonomisinin büyüdüğünü belirterek, bunu objektif olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Özcan, “Kayseri ekonomisine ilişkin “Kayseri yatırım alıyor fakat beklediğimiz kalitede yatırım almıyor. Kayseri ekonomisi büyümüyor mu? Büyüyor. Bunları söylerken muhalif ya da her şeyi hükümet ne derse odur gözüyle gören bir bakış açısıyla söylemiyoruz. Olaylara objektif bakmalıyız. Ekonomi büyüyor, elektrik sarfiyatı artıyor -bu önemli bir kriterdir- İhracat artıyor bunu TİM verilerinden görebiliriz. Ancak artıyor olması yetmez. Bizim yarıştığımız illerle kıyaslamamız gerekiyor. Bizim temas ettiğimiz, göstermeye çalıştığımız husus burasıdır. Biz bir artış sergilerken altımızda bulunan iller iki kat fazla artış sergilemiş. Bu nedenle şehir ekonomisi olarak çok çalışmamız gerekiyor. Kayseri özel sektörü elinden geleni yaptığı kadar kamu da üzerine düşeni yapmalı. Yakın zamanda 26 firmaya hibe verildi. Bu tarz desteklerin devamı gelmeli. Bunun için şehrin her kurumunun bunu ortak noktada buluşarak çalışması yapılmalı. Tek kurum çalışmasıyla bu iş olmaz. Muhalefet de bu işin ucundan tutmalı. Ankara’da güzel bir ses çıkmalı. Şehri ilgilendiren konularda “beni ilgilendirmez” denilmemeli. Bilhassa yatırımcıları çekmemiz gerekir. Kayseri’de yaptığı faaliyetler ile bilinen Kadir Has gibi ülkemizde çok sayıda Kayserili isim var. Bu memleket çok sayıda Kayserili iş insanına sahip. Böyle isimleri Kayseri’ye çekmek gerekir. Bu yatırımlar geldikçe 50-500-5000 kişiye istihdam çıkar” açıklamasında bulundu.
ANTALYA’DAKİ TURİSTİ ÇEKMEK BOŞA KÜREK SALLAMAK DEMEKTİR
Turizm konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Ali Özcan,Erciyes konusunda umutlu olduğunu ifade etti.  “Erciyes’imiz şanslı. Ben bazı isimlerin ruhuna inananlardanım. Erciyes’te Murat Cahit Cıngı gibi bir başkanımız var. Önemli çalışmalar ortaya konuyor. Ortaya konan projeler sonuç verirse bir seviye atlayacağız. Erciyes konusunda umutluyum. ASKON olarak şehrimize Kültepe markasını kazandırdık. Erciyes’in canlılık kazanması Kültepe gibi diğer alanları da tetikleyecek. Birbirine destek ile turizm büyüyecek. Turizm konusunda ise nasıl bir turist profili istediğimizi ortaya koymalıyız. Antalya’ya gelen turisti çekmeye çalışmak boşa kürek sallamaktır. Örneğin sağlık turizmi önemlidir. Belediyemiz ve sağlık turizmi derneği güzel çalışmalar ortaya koyuyorlar. Hem maddi hem manevi olarak bu ekibin önü açılmalı hem nasıl bir turist çekeceğimiz konusu konuşulmalı. Kış turizmi, sağlık turizmi, kültür turizmi gibi özelliklere indirgemeliyiz” dedi.
SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM
Siyasete girmeyi düşünmediğini ifade eden Özcan, “Zaman zaman bu soru soruluyor. İlk defa ifade etmiş olayım siyasi teklifler de geliyor. Bunları değerlendirmiyorum. İktidarı ile muhalefeti ile gelen tekliflere teşekkür ettik, kendilerine sivil toplum boyutuyla çalışmalarımıza devam etmek istediğimizi belirttik. Önceliğimiz sivil toplum çalışmaları olacak” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ARTIYOR, OLMASI, YETMEZ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı