ASKON BAŞKANI ALİ ÖZCAN: EKONOMİK DÜŞÜŞ DURMALI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
04 Mayıs 2021 - Salı 12:59
 
ASKON BAŞKANI ALİ ÖZCAN: EKONOMİK DÜŞÜŞ DURMALI
“Kayseri, Türkiye ekonomisinde ilk 10’u zorlamaya devam ediyor. İniş ve çıkışlarımız sert oluyor” diyen ASKON Başkanı Ali Özcan, “Ürün boyutuyla ciddi bir gerilemeden bahsedemeyiz, ancak total üretim yeterli olmuyor. Bu konuyu derinlemesine incelemek gerekiyor. Bu şekilde ileri adım atılabilir" dedi.
EKONOMİ Haberi
  ASKON BAŞKANI ALİ ÖZCAN: EKONOMİK DÜŞÜŞ DURMALI

 ASKON Başkanı Ali Özcan, ekonomiye yönelik yaptığı değerlendirmede, "Mevsimsel bazlı iyileştirme ilk adım  olmalı. Mayıs ayı bilhassa tarımsal faaliyetler açısından çok kritik. Memurundan işçisine; köylüsünden kentlisine küçük ya da büyük her türlü tarımsal faaliyetin engellenmesi önümüzdeki ayların hatta bir yılın tarımını zora sokacaktır. Telafisinin olmadığını öngörebilmeliyiz. Yapılacak iş çok. Karamsarlığa düşmenin de bir anlamı yok. Eli kolu bağlayıp düşüncelere dalmak yerine pozitif yaklaşım ile neler yapabileceğimizi görmeliyiz.” dedi.

"TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYACAĞIZ"
Enflasyon verilerine de değinen ASKON Başkanı Ali Özcan, “Alım gücünün düşmesini iş dünyası açısından da değerlendirmeliyiz. Hammaddeye ulaşmak hem zor hem maliyetli. Ya ürünü bulamıyorsunuz ya alamıyorsunuz. Bugün bir ürün almaya kalkıyorsunuz yarına bırakırsanız fiyat değişiyor, fiyat dengeniz şaşıyor. Ekonomi dünyasının sevmediği bir durum bu. Bu durumun geçici olmasını umuyoruz. Hazirandan sonra bir çıkış bekliyoruz. Yatırım senesi olması için taşın altına elimizi koymaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: , , ASKON, BAŞKANI, ALİ, ÖZCAN:, EKONOMİK, DÜŞÜŞ, DURMALI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı