ASKON'dan genel kurul açıklaması... google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
02 Ocak 2022 - Pazar 16:57
 
ASKON'dan genel kurul açıklaması...
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) 12. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen 12. Olağan Genel Kurul’da başkanlığa Orhan Aydın yeniden seçildi.
EKONOMİ Haberi
ASKON'dan genel kurul açıklaması...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) 12. Olağan Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, genel kurulun ülkeye, millete ve iş dünyasına hayırlı olmasını diledi. Milli kalkınmanın güçlü adı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ASKON’u kurulduğu günden beri yakından izlediğini dile getiren Erdoğan, Türkiye çapındaki 8 bin üyesi, 10 milyar doların üzerinde ihracata sahip 20 bini aşkın işletmesi ve 1 milyondan fazla istihdamıyla ülkenin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri haline gelen ASKON’un mensuplarını tebrik etti.

Erdoğan, Orhan Aydın’ın başkanlığında yeniden oluşan yönetim kuruluna Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ederek, ASKON’un faaliyete geçtiği günden beri hep ülkenin, milletin ve devletin yanında yer aldığını kaydetti. Bu güzide derneğin Anadolu’nun bağrından çıkıp önce bölgesinde sonra da Türkiye’de ve nihayet dünya çapında büyük başarılara imza atan iş insanlarını temsil ettiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kazanırken hakkı ve hakkaniyeti gözetme anlayışıyla çalışan, üreten iş insanlarımız tarafından kurulup büyütülen ASKON son dönemde de bu ilkeli tavrıyla farkını ortaya koymuştur. Konumu, bereketi, potansiyeli, medeniyetler inşa eden siyasi, ekonomik ve sosyal iklimiyle her dönem insanlığın gözdesi olan Anadolu, ASKON gibi sivil yapılar vasıtasıyla bu vasıflarını geleceğe taşımaktadır. Bunun için Anadolu aslanları kavramını önemli görüyorum. Kuruluşundan itibaren derneğimizin yönetiminde ve bünyesinde hizmet eden, yürütülen çalışmalara katkı sağlayan herkese ülkem ve milletim adına şükranlarımız sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da her hayırlı faaliyetinizde, gayretinizde sizlerin yanında olmayı sürdüreceğim.”

Genel kurulda konuşma yapan başkan Orhan Aydın, “Şu cümle artık bizim bir vazgeçilmezimizdir. ‘ASKON Milli Kalkınmanın güçlü adıdır.’ Bu sabah gerçekleştirdiğimiz 12. Olağan Genel Kurulumuzda üyelerimizin teveccühü ile seçilen yeni yönetim kurulu üyelerimizle birlikte sizlerin belirlemiş olduğu vizyon doğrultusunda ve şahsi menfaatlerin umumi menfaatlerin asla önüne geçmeyeceği çalışmalarımızı yeni dönemde de aralıksız sürdüreceğiz. Türkiye’nin en güçlü STK’larından biri olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Dün olduğu gibi yarın da mücadele etmeye, üretmeye ve geliştirmeye de devam edeceğiz. Biz, Anadolu’nun kalkınmasını, gelişmekte olan şehirlerimizin kalkınmasını kendimize görev şiar edindik. Yeni dönemde oluşturmuş olduğumuz Bölgesel Kalkınma, İş gücü Planlama ve Sanayide Kümelenme Komisyonlarımız ile artık 81 vilayetimizin çalışır, üretir ve göç vermez hale gelmesinin hayalini kuruyoruz. Yine yeni dönem projelerimiz arasında birlikte iş yapabilme olanaklarımızı yeni nesil teknolojilerle daha uygulanabilir ve sürdürülebilir kılacağız. Sözlerime ASKON’umuzun da kuruluş meşalesini yakan merhum Erbakan Hocamızın bir sözü ile son vermek istiyorum; “Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır.” Yolumuz uzun, yolumuz çetin, Bizler ASKON olarak, ülkemizin maruz kaldığı her türlü zorluğa rağmen birlikte kanat çırpmaktan hiçbir zaman vazgeçmedik. Hiçbir zaman da vazgeçmeyeceğiz. Söz veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Programa katılan ASKON Kayseri Başkanı Ali Özcan ise “Bugün çok önemli bir gün oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızı dinledik. Çok sayıdaki bakanımız, bürokratlar ve iş insanı ile bir araya geldik. Kıymetli konuşmalar gerçekleştirildi. Bunun yansıması önümüzdeki süreçte daha net görülecektir. ASKON olarak önemli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bizlerin çalışmalarımızı her daim destekleyen kıymetli genel başkanımız yeniden seçildi. Kendilerini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ASKON'dan, genel, kurul, açıklaması...,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı