ATAMAN: MİLYONLAR HARCANAN PROJELER BOŞ DURUYOR google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
15 Aralık 2021 - Çarşamba 12:43
 
ATAMAN: MİLYONLAR HARCANAN PROJELER BOŞ DURUYOR
İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Felahiye İlçesi'nde milyonlarca liraya yapılan projelerin boş durduğunu ifade etti. Ataman, " İlçe merkezinde 400 bin liraya saat kulesi yapılmış, ama neredeyse saate bakacak insan kalmamış" dedi.
SİYASET Haberi
ATAMAN: MİLYONLAR HARCANAN PROJELER BOŞ DURUYOR

Yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, şunları söyledi:
"Felahiye ilçesinin 17 mahallesi var. Bu mahallelerin 4 tanesi merkez mahallesi, diğer 13 mahalle ise daha önce köy olan mahalleler. İş olanakları olmayan ilçe de göç hızla devam ediyor. Adeta terk edilmiş bir kasaba şeklinde, ilçe merkezinde 2000-2500 yaşadığı söyleniyor. İlçe merkezinde 400 bin liraya saat kulesi yapılmış, ama neredeyse saate bakacak insan kalmamış.Felahiye’de bir kapalı Pazar yeri yapılmış ama ilçede Pazar kurulmuyor, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan bu Pazar yeri şu an, belediyenin garajı ve deposu gibi kullanılıyor. Pazar kurulmaması nedeni ile vatandaş sıkıntı çekiyor. Alışverişe il merkezine veya çevre ilçelere gidiliyor bu da Felahiye esnafını da olumsuz etkiliyor. İlçede 3 kasap olmasına rağmen açık olan kasap yok…
Felahiye’de büyük çoşku ile temeli atılan ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇELİK’in “Türkiye'ye örnek olacak bir projemiz. Bu projeyi, Felahiye'ye kazanç kapısı yaptıktan sonra tüm Türkiye'ye örnek olarak sunacağız.” Dediği projenin 6,5 milyon TL’ye mal olacağını ifade etmişti. Ancak projenin çok daha fazla maliyeti bulduğu hata 12 milyona mal olduğu yöre halkınca ifade edilmekte… 2017 yılı Eylül ayında temeli atılan tesis, kısa sürede bitirilmesine ve üstünden tam 4 yıl geçmesine rağmen maalesef hala hizmet vermemekte. Yaklaşık 2 yıl önce Şeker Fabrikası’na kiraya verildiği söylenen tesiste henüz bir faaliyet bulunmuyor. Tesisin boş olması nedeni ile yeniden masraf gereken tesis için belediye başkanlığı harcamaya devam ediyor. Şeker fabrikasının bu yıl Mart ayında faaliyet yapacağı bilgisi var, bekleyip göreceğiz, ayrıca kiralama ile ilgili bilgi de net değil eğer “ticari sır” demeyecekler ise bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesini de bekliyoruz." 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ATAMAN:, MİLYONLAR, HARCANAN, PROJELER, BOŞ, DURUYOR,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı