ATAŞ: AKP, YİRMİ YILLIK İKTİDAR YOLCULUĞUNUN SONUNA GELMİŞTİR google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
05 Haziran 2022 - Pazar 14:29
 
ATAŞ: AKP, YİRMİ YILLIK İKTİDAR YOLCULUĞUNUN SONUNA GELMİŞTİR
Yİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, art arda gelen zamlarla milletimizin her geçen gün fakirleştiğini belirterek, “AKP'nin birbiri ardına açıkladığı ekonomi modelleri de tıpkı AKP iktidarının kendisi gibi iflas etmiştir. AKP iktidarı kendiyle birlikte devletimizi ve vatandaşımızı da iflasa sürüklemiştir” dedi.
SİYASET Haberi
ATAŞ: AKP, YİRMİ YILLIK İKTİDAR YOLCULUĞUNUN SONUNA GELMİŞTİR

Ataş, “AKP'yi iktidara taşıyan Türkiye tarihinin en büyük krizinden sonra 2003 yılında bile enflasyon yüzde 29,5, dolar kuru ise 1,64 liraydı. Bugün ise AKP'nin masa başında ayarlamalı enflasyonu bile yüzde 70’e, baskılanan, baskılamak için ülke kaynaklarını heba ettikleri dolar kuru ise 16 liranın üzerine çıkmıştır” dedi. “Ülkemiz, tarihinin en borçlu dönemini yaşamaktadır. Vatandaş da devlet de ağır bir borç yükü altındadır. Ülkemizin dış borç stoku 421 milyar dolara ulaşmıştır” diyen Ataş, “Faiz lobisini ağzından düşürmeyen AKP ve sayın Erdoğan, ülkeyi faiz ve döviz lobilerine teslim etmiştir. AKP’nin ekonomi modellerinin hepsi çöpe gitmiş, ülke ekonomisi ise iflas etmiştir ve artık AKP, yirmi yıllık iktidar yolculuğunun sonuna gelmiştir” şeklinde konuştu.
 
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye İhracatçılar Meclisi Kanun Teklifi üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı. Meclis’te konuşan Milletvekili Ataş, kanun teklifinin genel amacının ihracatı artırmak olsa da teklifin, ihracatçıların sorunlarını çözmekten çok uzak olduğunu dile getirdi.
İKTİDAR ‘İHRACAT REKORLARI KIRIYORUZ’ DESE DE KIRILAN REKOR DIŞ TİCARET AÇIĞIDIR
Milletvekili Dursun Ataş, “Görüşülen teklifle ihracatçıların desteklenmesine yönelik düzenlemelerin getirildiği iddia edilse de ihracatçıların artan ham madde, girdi, konteyner ve navlun maliyetlerinin çözümüne yönelik tek bir adım dahi bulunmamaktadır. İhracatın yapısal sorunları çözülmeden ekonomimiz üzerinde ciddi bir yük oluşturan dış ticaret açığını kapatmamız mümkün değildir. 2022 yılının ilk dört ayında toplam ihracatımız 87,5 milyar dolarken ithalatımız 116 milyar dolar olmuştur yani sadece dört ayda dış ticaret açığımız 32,5 milyar dolardır. Geçtiğimiz nisan ayı verilerine bakıldığında gerçek tablo daha da net görülecektir. 2022 Nisan ayında gerçekleşen dış ticaret açığı geçen yıla göre tam yüzde 98,5 artmıştır yani iktidar ‘İhracat rekorları kırıyoruz’ dese de kırılan rekor dış ticaret açığıdır.
Üretimde ithal girdi payının çok yüksek olması ve paramızın hızla değer kaybetmesi yüzünden enflasyonun önüne geçilemediğini ifade eden Milletvekili Dursun Ataş, AKP'nin “Enflasyon yükselsin, paramız değer kaybetsin, bu sayede ihracatı artıralım.” politikasının iflas ettiğini, ithalat-ihracat dengesinin sağlanamadığını kaydetti.
ART ARDA GELEN ZAMLARLA MİLLETİMİZ HER GEÇEN GÜN FAKİRLEŞMİŞTİR YANİ AKP'NİN BİRBİRİ ARDINA AÇIKLADIĞI EKONOMİ MODELLERİ DE TIPKI AKP İKTİDARININ KENDİSİ GİBİ İFLAS ETMİŞTİR
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Cari fazla beklenirken cari açık daha da büyümüş, art arda gelen zamlarla milletimiz her geçen gün fakirleşmiştir yani AKP'nin birbiri ardına açıkladığı ekonomi modelleri de tıpkı AKP iktidarının kendisi gibi iflas etmiştir. AKP iktidarı kendiyle birlikte devletimizi ve vatandaşımızı da iflasa sürüklemiştir. Bakınız, AKP'yi iktidara taşıyan Türkiye tarihinin en büyük krizinden sonra 2003 yılında bile enflasyon yüzde 29,5, dolar kuru ise 1,64 liraydı. Bugün ise AKP'nin masa başında ayarlamalı enflasyonu bile yüzde 70’e, baskılanan, baskılamak için ülke kaynaklarını heba ettikleri dolar kuru ise 16 liranın üzerine çıkmıştır” dedi.
ÜLKEMİZ, TARİHİNİN EN BORÇLU DÖNEMİNİ YAŞAMAKTADIR
“Ülkemiz, tarihinin en borçlu dönemini yaşamaktadır. Vatandaş da devlet de ağır bir borç yükü altındadır. Ülkemizin dış borç stoku 421 milyar dolara ulaşmıştır” diyen İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre de Mart 2022 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç stoku 2021 yıl sonuna kıyasla yüzde 9,9 artarak, 132,3 milyar dolar düzeyine çıkarak rekor kırmıştır. Tüm bu borçlara rağmen AKP iç ve dış siyasetteki hatalarına tuhaf ekonomik doktrinler uydurarak Merkez Bankası kasasını boşaltmıştır” şeklinde konuştu. 
FAİZ LOBİSİNİ AĞZINDAN DÜŞÜRMEYEN AKP VE SAYIN ERDOĞAN, ÜLKEYİ FAİZ VE DÖVİZ LOBİLERİNE TESLİM ETMİŞTİR
Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: Bugün, dünyada Merkez Bankası döviz rezervi eksi olan bizden başka ülke yoktur. Yani AKP bir yandan ülkenin doğmamış çocuklarını bile borçlandırırken diğer yandan kasadaki parayı da boşaltmıştır. Şimdi, buradan soruyorum: 421 milyar dolar dış borç var, kısa vadeli borç 135 milyar dolar, 150 milyar dolar hazine garantili ihaleler var. Türk lirasının aşırı değer kaybına rağmen 2022 yılını 70 milyar dolar civarında cari açıkla bitireceğiz. Söyleyin; üretim yokken, cari açık rekorlar kırarken bu borçları ödeyecek dolarları nereden bulacağız? Kasada dolar yok, yılbaşına göre brüt döviz rezervi 11 milyar dolar azalmış durumda, net rezerv ise eksi 55 milyar dolar civarında. 2022 yılı merkezi yönetim bütçesi nisan ayında tam 50,2 milyar lira açık vermiş durumda. Borç bulunsa bile yüksek faizle karşı karşıyayız. Türkiye’nin ülke risk primi 700 puanın üzerine çıkmış. Örneğin, İtalya yüzde 4,2; Yunanistan 4,6 faizle borçlanırken Türkiye ancak yüzde 10’larla borçlanabilmektedir. Faiz lobisini ağzından düşürmeyen AKP ve Sayın Erdoğan, ülkeyi faiz ve döviz lobilerine teslim etmiştir.
AKP’NİN EKONOMİ MODELLERİNİN HEPSİ ÇÖPE GİTMİŞ, ÜLKE EKONOMİSİ İSE İFLAS ETMİŞTİR VE ARTIK AKP, YİRMİ YILLIK İKTİDAR YOLCULUĞUNUN SONUNA GELMİŞTİR
Meclis’teki konuşmasında AKP’nin yanlış politikaları yüzünden ülkede ekonominin iflas ettiğini vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Sonuç olarak, bugün böylesi bir ekonomik başarısızlıkla karşı karşıyayız. Damatla başlayan tutarsız ekonomi politikaları, ekonomi bilimine aykırı ‘faiz neden, enflasyon sonuç modeli’ , ‘Çin modeli’ , ‘ihracata dayalı Kore modeli’ , ‘Türk tipi ekonomi modeli, ‘Kur Korumalı Mevduat faciası’ derken, bu ekonomi modellerinin hepsi çöpe gitmiş, ülke ekonomisi ise iflas etmiştir ve artık AKP, yirmi yıllık iktidar yolculuğunun sonuna gelmiştir” dedi.
 
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ATAŞ:, AKP,, YİRMİ, YILLIK, İKTİDAR, YOLCULUĞUNUN, SONUNA, GELMİŞTİR,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı