ATAŞ: FEDAKARCA GÖREV YAPAN GAZETECİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
10 Ocak 2022 - Pazartesi 11:19
 
ATAŞ: FEDAKARCA GÖREV YAPAN GAZETECİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Gazetecilerin yıllardır bu günü kutlayamadıklarını söyledi.
GÜNDEM Haberi
ATAŞ: FEDAKARCA GÖREV YAPAN GAZETECİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

 Ataş, çalışmaya çalışan gerçek gazetecilerin önüne her türlü engelin çıkarıldığı bu dönemde, iktidarın halka yönelik yalanlarına ‘kılıf bulunsun, gerçekler konuşulmasın” diye tek sesli medya yapısı oluşturma gayretinin de tüm hızıyla  devam ettiğini söyledi. AKP’nin bütün baskıcı girişimlerine rağmen, mücadele eden ve özgür basın için bu uğurda ağır bedeller ödeyenlerin olduğunu dile getiren Ataş, “Bu mücadelede yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen geri adım atmayanlar var. Devrine göre değil, her devirde gazetecilik yapan, yapmaya çalışan gazeteciler de, gelecek için bizlere umut veriyor” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda buruk kutlandığını belirtti. Anadolu da bir çok  TV’nin, yerel gazetenin kapandığını, benzer durumun yaygın medyada da ortaya çıktığını ifade eden Ataş, “Ne yazık ki medya sektöründeki bu yaşananlarla birlikte işsizlik de sürüyor. Basın emekçilerinin sorunları da giderek büyüyor. Bu konuda Meclis’teki uyarılarımıza rağmen AKP gerekli adımları atmamıştır. Tüm sektörler gibi basın sektörüne yönelik önlem alınması, destek sunulmasına yönelik çağrılarımız karşılık bulmadı. AKP, basın çalışanlarının sorunlarına da kayıtsız kalmış ve hak kayıplarına vesile olmuştur” diye konuştu.

AKP, HER ALANDA OLDUĞU GİBİ MEDYA ALANINDA DA ADALETSİZ UYGULAMALARIYLA ÇIĞIR AÇMIŞTIR

Gazetecilerin bu günlerini doyasıya kutlayamadıklarını kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, bunun yanında ülkenin özgür ve tarafsız basına olan özleminin de her geçen gün artarak devam ettiğini kaydetti. Basının AKP döneminde büyük yara aldığını ve çok sesliliğin aksine gün geçtikçe tekelleştirildiğini ifade eden Milletvekili Ataş, “Bir yanda AKP’nin eliyle tekelleşen medya diğer tarafta ise bütün zorluklara rağmen halkın sesi olmaya çalışan gazeteciler... Adında ‘adalet’ olduğunu iddia eden AKP, her alanda olduğu gibi medya alanında da adaletsiz uygulamalarıyla çığır açmıştır. Devletin resmi ilanlarında bile sadece yandaşı kollayan, yandaşı kalkındıran AKP, devlet imkanlarını özgür basının aleyhinde bir koz olarak kullanmıştır ve kullanmaya da devam etmektedir. Bu uygulamalarla birlikte de demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basın ve basın özgürlüğü, gazeteciler büyük yara almıştır” dedi.

BASKI VE TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYEN, HALKIN DOĞRU VE TARAFSIZ BİLGİLENDİRİLMESİ İÇİN FEDAKARCA GÖREV YAPAN GAZETECİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen sayıları azalsa da özgür ve tarafsız bir şekilde gazetecilik mesleğini yaşatmanın mücadelesini veren basın mensuplarının olduğunu ifade eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu uğurda ağır bedeller ödeyenler var. Bu uğurda yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen geri adım atmayanlar var. Bu süreçte ödedikleri ağır bedellere rağmen, meslek ilkelerinden taviz vermeyen Gazetecilerin önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Devrine göre değil, her devirde gazetecilik yapan, yapmaya çalışan gazeteciler, gelecek için de bizlere umut veriyor. Bu duygu ve düşüncelerle mesleğin ilkelerini yaşatmaya çalışan, ilkeli duruş sergileyen, baskı ve tehditlere boyun eğmeyen, halkın doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi için fedakarca görev yapan, bu uğurda büyük mücadele veren, bedeller ödeyen basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. İYİ Parti iktidarında Gazeteciler Günü'nün birilerinin yaptığı gibi sözde değil, özde yani gerçekten kutlanan bir gün olacağını da ifade ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ATAŞ:, FEDAKARCA, GÖREV, YAPAN, GAZETECİLERİN, GÜNÜ, KUTLU, OLSUN,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı