ATAŞ: MİLLETİN ÇARÇUR ETTİĞİNİZ PARASININ HESABINI VERECEKSİNİZ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
03 Aralık 2021 - Cuma 13:25
 
ATAŞ: MİLLETİN ÇARÇUR ETTİĞİNİZ PARASININ HESABINI VERECEKSİNİZ
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. Ataş, yine ekonomide yaşanan sıkıntıları gündeme taşıyarak, “Birileri ekonomik safsatalarını millete dayatarak saraylarda sefa sürecek, millet ise cefasını çekecek. Yok öyle yağma. Milletin çarçur ettiğiniz parasının hesabını vereceksiniz” dedi.
SİYASET Haberi
ATAŞ: MİLLETİN ÇARÇUR ETTİĞİNİZ PARASININ HESABINI VERECEKSİNİZ

AKP’nin ve ortağının ‘Şahlanacak’ diyerek getirdikleri parlamenter sistemin ülkede derin bir krize sebep olduğunu dile getiren Ataş, “Parlamenter sistemin, ucube bir partili Cumhurbaşkanlığı sistemine feda edilmesiyle ülkemizde her alandaki krizlerin ardı arkası kesilmemiştir” diye konuştu. Milletvekili Dursun Ataş, “Merkez Bankası dolara değil, Cumhurbaşkanına müdahale etmelidir. Çünkü Cumhurbaşkanı sebep, ekonomik kriz sonuçtur” sözleriyle de dikkat çekti.  AKP’nin yanlış politikalarıyla vatandaşın hakkının, parasının buhar olduğunu ifade eden Ataş, “Buhar edilen bu paralar evini geçindiremeyen asgari ücretlilerin parasıdır, ekmek kuyruğunda bekleyen emeklinin parasıdır, maaşı pul olan memurun parasıdır” şeklinde konuştu.
 İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve beraberindeki partili 19 Milletvekili  "Merkez Bankasının bağımsızlığının ve Cumhurbaşkanının Merkez Bankasına müdahaleleri sonrasında oluşan kur şoklarının vatandaşın alım gücü üzerinde etkisinin araştırılması” amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Meclis araştırması önergesi vererek, aynı zamanda bu yöndeki görüşmelerin Meclis’te yapılması önerisinde bulundu. 
YÜZ ELLİ YILLIK PARLAMENTER SİSTEM GELENEĞİ, TEK ADAM HIRSINA, AKP’NİN PARTİ DEVLETİ KURMA İSTEĞİNE KURBAN EDİLMİŞTİR
Parti grubu adına söz alan Milletvekili Ataş, parlamenter sistemin ucube bir partili Cumhurbaşkanlığı sistemine feda edilmesiyle birlikte Türkiye’de her alandaki art arda krizler yaşandığını dile getirdi. Ataş, “İlk yazılı Türk Anayasası olan 1876 tarihli Kanun-ı Esasi’den beri ülkemizde uygulanan parlamenter sistemden vazgeçilerek 9 Temmuz 2018 tarihinde partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmiştir. Yüz elli yıllık parlamenter sistem geleneği, tek adam hırsına, AKP’nin parti devleti kurma isteğine kurban edilmiştir. Önemli denge ve denetleme mekanizmalarını içeren, seçmen tercihlerinin kısa sürede tecellisine imkân sağlayan, kutuplaşmaya meydan vermeyen, devlet başkanına ara buluculuk rolü yükleyen parlamenter sistemin, ucube bir partili Cumhurbaşkanlığı sistemine feda edilmesiyle ülkemizde her alandaki krizlerin ardı arkası kesilmemiştir. Yaşanan yönetim krizi en çok da ekonomiyi etkilemiştir. ‘Şahlanacak’ diyerek getirdikleri parlamenter sistem derin bir krize sebep olmuştur” dedi.
MERKEZ BANKASI DOLARA DEĞİL, CUMHURBAŞKANINA MÜDAHALE ETMELİDİR. ÇÜNKÜ CUMHURBAŞKANI SEBEP, EKONOMİK KRİZ SONUÇTUR
Ekonomide yaşanan gelişmeler ile ilgili de Meclis’te dikkat çeken açıklamalar yapan Ataş, “İstikrar güzellemeleriyle gelen bu partili Cumhurbaşkanlığı sistemi bakan ve bürokrat öğütmeye devam etmektedir” diye konuştu. Milletvekili Ataş, “Merkez Bankası dolara değil, Cumhurbaşkanına müdahale etmelidir. Çünkü Cumhurbaşkanı sebep, ekonomik kriz sonuçtur” sözleriyle de dikkat çekti. 
YİNE VATANDAŞ FAKİRLEŞTİ, YİNE GARİBANIN PARASI BUHARLAŞTI
Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: Ülkenin egemenliğinin simgesi ve para basma ile para politikasını yürütmekten sorumlu olan Merkez Bankasının bağımsızlığı özel bir öneme sahiptir ancak tek adam sistemine geçilen 2018 yılından beri Merkez Bankası Başkanı 4 kez değişti, Başkanlar yetmedi gece kararnameleriyle Başkan Yardımcıları görevden alındı, o da yetmedi, gece Hazine ve Maliye Bakanı görevden alındı. İstikrar güzellemeleriyle gelen bu partili Cumhurbaşkanlığı sistemi bakan ve bürokrat öğütmeye devam etmektedir. Tüm bunlara ekonomist olduğunu iddia eden Cumhurbaşkanının hiçbir ekonomi çevresinde kabul görmeyen teorileri de eklenince döviz kurları sürekli artmakta, a’dan z'ye her şeye zam gelmekte, ucuz ekmek için bile kuyruklar oluşmakta, halkımız her geçen gün daha da fakirleşmektedir. Merkez Bankası daha dün dolara müdahalede bulunarak kasasında bulunmayan doları dahi sattı, dolar biraz geriledi, ardından Cumhurbaşkanı Meclis grup toplantısında konuştu, dolar 14 liraya dayandı, yine vatandaş fakirleşti, yine garibanın parası buharlaştı. Merkez Bankası dolara değil, Cumhurbaşkanına müdahale etmelidir çünkü Cumhurbaşkanı sebep, ekonomik kriz sonuçtur.
BUHAR OLAN 83 MİLYAR DOLAR EVİNİ GEÇİNDİREMEYEN ASGARİ ÜCRETLİLERİN PARASIDIR, EKMEK KUYRUĞUNDA BEKLEYEN EMEKLİNİN PARASIDIR, MAAŞI PUL OLAN MEMURUN PARASIDIR
“Merkez Bankasının bağımsızlığını hiçe sayan Cumhurbaşkanının müdahaleleri sonucu bu yılın başında net 2.825 lira olan asgari ücret 383 dolarken yaşanan gelişmelerden sonra 209 dolarlara düşmüştür, yani asgari ücretlinin maaşı yılın başından beri tam 174 dolar erimiştir” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bir asgari ücretlinin yılın başındaki alım gücüne sahip olabilmesi için asgari ücretin bugün tam 5.170 lira olması gerekmektedir. Diğer taraftan, 2022 yılı yokluk ve yolsuzluk bütçesi pazartesi günü Meclis Genel Kuruluna geliyor. 2022 yılı bütçesi hazırlanırken 211 milyar dolardı, görüşmelere başladığımız 20 Ekimde 188,3 milyar dolara düştü. Geçen hafta bütçe 134,6 milyar dolara kadar geriledi, bugün ise 128 milyar dolara düştü. Hani, Merkez Bankasına müdahale ederek çarçur ettiğiniz 128 milyar dolar vardı ya, bugün devletin bir yıllık bütçesi yapıyor. Yani bütçenin hazırlanmasından bugüne bu milletin 83 milyar doları yok olmuştur. Buhar olan bu 83 milyar dolar evini geçindiremeyen asgari ücretlilerin parasıdır, ekmek kuyruğunda bekleyen emeklinin parasıdır, maaşı pul olan memurun parasıdır, yurt bulamadığı için bir evde 7-8 kişi kalan öğrencinin parasıdır, TÜGVA’dan referansı olmadığı için işsiz gezen gencin parasıdır, kepenk kapatan esnafın parasıdır, çocuğuna mama alamayan babanın parasıdır, evinde tencere kaynamayan ananın parasıdır” şeklinde konuştu.
BİRİLERİ EKONOMİK SAFSATALARINI MİLLETE DAYATARAK SARAYLARDA SEFA SÜRECEK, MİLLET İSE CEFASINI ÇEKECEK; YOK ÖYLE YAĞMA!
Merkez Bankasına yapılan müdahalelerin ve Cumhurbaşkanının ekonomi kitabı yazmasının bedelini milletin ödediğini vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Tek adam rejiminin hatalı politikalarının bedelini bu millete ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. Birileri ekonomik safsatalarını millete dayatarak saraylarda sefa sürecek, millet ise cefasını çekecek; yok öyle yağma! Milletin çarçur ettiğiniz parasının hesabını vereceksiniz. Bu yüzden, Merkez Bankasının bağımsızlığının ve Cumhurbaşkanının Merkez Bankasına müdahaleleri sonrasında oluşan kur şoklarının vatandaşın alım gücü üzerindeki etkisinin araştırılması, gerçeklerden uzak ekonomik teoriler bir yana bırakılarak akılcı bir politikayla kur artışlarının önlenmesi bu millete borcumuzdur” diye konuştu. Ancak İYİ Parti’nin bu yöndeki önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ATAŞ:, MİLLETİN, ÇARÇUR, ETTİĞİNİZ, PARASININ, HESABINI, VERECEKSİNİZ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı