"BENİM İŞİM GİRİŞİM"YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ BULDU google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
15 Aralık 2021 - Çarşamba 13:05
 
"BENİM İŞİM GİRİŞİM"YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ BULDU
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark iş birliğiyle hayata geçen “Benim İşim Girişim” yarışmasının 4. dönem ödül töreni gerçekleştirildi. 136 proje arasından ilk 3’e seçilen genç girişimcilere ödülleri takdim edildi.
EĞİTİM Haberi

Erciyes Teknopark Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Erciyes Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı.Ödül töreninin de konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, yarışmada dereceye girenleri tebrik etti.

Rektör Çalış, “ Bir yıl boyunca inandıkları iş fikirlerinin prototiplerini geliştiren genç girişimciler bu sayede üreten bireyler olma yolunda önemli bir adım attılar. Düzenlenen bu programlar sayesinde üniversitemizde, teknoparkta ve bölgemizde teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaşması sağlanmaktadır. Gençlerimiz beyin gücünü kullandıkça ülkemiz gelişimini hızla sürdürecektir. Zorlukların üstesinden gelerek çalışmalarını tamamlayan ve bugün bizlere projelerini sunan arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

Erciyes Üniversitesi’nin başarı çıtası yükseltmek için var güçleri çalıştıklarını belirten Rektör Çalış, “43 yıllık köklü mazisi ile Üniversitemizin yeniden ülkemizin araştırma üniversiteleri arasında yer almasının gururunu yaşamaktayız. Daha önce 11 olarak belirlenen araştırma üniversitesi sayısı bu yıl 20 devlet 3 vakıf üniversitesi olmak üzere 23’e çıkarılmıştır. Bu kapsamda Üniversitemiz yüksek düzey araştırma üniversitesi performansı gösteren üniversiteler kategorisine girmiş ve geçen yıllara oranla başarı sırasını yükselterek, 48.65 puan ile 8’inci sırada yer alarak, yeniden ülkemizin araştırma üniversitelerinden birisi olmuştur” diye konuştu. Rektör Çalış’ın konuşmasının ardından Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu ‘Benim İşim Girişim” yarışmasında ilk 3’e giren projelere ödülleri takdim edildi. Açıklanan sonuçlara göre, yarışmanın birincisi “Çok İşlevli Üretim İstasyonu” projesi ile 3d1n ekibi, ikinci: “Temassız Alarm ve Konum Tespit Sistemi“ projesi ile MotoTech ekibi ve üçüncü ise “ Dormi: İşitme Engelliler için Uyandırma Sistemi “ projesi ile Sukha ekibi oldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: "BENİM, İŞİM, GİRİŞİM"YARIŞMASI, ÖDÜLLERİNİ, BULDU,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı