BİREYSEL SİLANLANMANIN ÖNÜNE GEÇİLSİN google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
21 Mayıs 2021 - Cuma 19:44
 
BİREYSEL SİLANLANMANIN ÖNÜNE GEÇİLSİN
Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Kayseri'nin Talas ilçesinde bir erkek tarafından öldürülen Arife Nur Sarıoğlu'nun acısını yaşadıklarını belirtti. Bireysel silahlanmanın da yanlışlığına dikkat çeken Dr. Sema Karaoğlu, "Kadınları yaşatmak için samimi ve gerçekçi adımlar atılmalı, atılan adımlar sürdürülmeli ve bütüncül politikalarla toplumda kadın erkek eşitliği sağlanmalı " dedi.
GÜNDEM Haberi
BİREYSEL SİLANLANMANIN ÖNÜNE GEÇİLSİN

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Kayseri'nin Talas ilçesinde bir erkek tarafından öldürülen Arife Nur Sarıoğlu'nun acısını yaşadıklarını belirtti. Bireysel silahlanmanın da yanlışlığına dikkat çeken  Dr. Sema Karaoğlu, "Kadınları yaşatmak için samimi ve gerçekçi adımlar atılmalı,  atılan adımlar sürdürülmeli ve bütüncül politikalarla toplumda kadın erkek eşitliği sağlanmalı " dedi.

Bir kadın daha vahşi bir cinayete kurban gitti. 26 yaşındaki Arife Nur Sarıoğlu, bir erkek tarafından vahşice  hayattan koparıldı. Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da bu duruma tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Dr. Karaoğlu, "Gün geçmiyor ki kötü bir almayalım ve cinayet haberleri duymayalım. Maalesef  hemen hemen her gün kadına yönelik, taciz, tecavüz, öteleme, küçük görme gibi haberler alıyoruz. Bunların en korkuncu ise maalesef cinayet haberleri. Yine bir kardeşimiz, evladımız öfke kontrolü yapamayan   birinin kurbanı. 26 yaşında gencecik bir kızın aynı zamanda 29 yaşında bir erkeğin yaşamı söndü. Gencecik yaşta hayattan kopartılan kızımızın acısını anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor" dedi.

Dr. Karaoğlu, "Devletin birinci görevi insanlarımızın yaşam hakkını garanti altına almaktır. Israrla 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' haykırışları yapılırken;   Kadın STK’ların fikri alınmadan,  tek kişilik imza ile çekilme kararı alındı. İstanbul Sözleşmesi her ne kadar tam ve etkin şekilde uygulanmadıysa da sözleşmenin var olduğu haliyle dahi şiddetle mücadeleye katkısının olduğu bir gerçekti. Kadın dernekleri veya barolar, şiddete ilişkin ceza yargılamalarına İstanbul Sözleşmesi’ni dayanak göstererek müdahil olabildiler.  Yine haykırıyoruz ve 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' diyoruz. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili verilen çekilme kararından bir an önce dönülmesini bekliyoruz " şeklinde konuştu.

Dr. Karaoğlu, Arife Nur Sarıoğlu cinayetinde silah kullanıldığını da hatırlatarak bireysel silahlanmaya karşı da önlem alınmasını istedi. 2019 ve 2020 verilerinde kadınların yüzde 50'ye yakınının bireysel silahlar sonucu öldürüldüğünü belirten Dr. Karaoğlu, "Bireysel silahlar bu kadar kolay edinilmemeli. Silah edinme hakkı ve kullanımını yeniden gözden geçirilmeli. Parasını veren,  vergisini ödeyen  herkes silah sahibi olamamalı. Öfke kontrolünü sağlayamayan bir çok birey varken bireysel silah kullanımının ve yaygınlaşmasının önüne geçilmeli. Bu bir sorumluluktur. Bu nedenle şiddetin her türü ve bireysel silahsızlanma için ‘acil olarak’ bütüncül politikalar masaya yatırılmalı. İnternetten bir tıkla silah alımının  mutlaka önlenmeli " dedi.

Dr. Karaoğlu, "Artık bu cinayetler son bulsun. Hiçbir kadın , kadın olduğu İçin öldürülmesin, şiddete maruz kalmasın. Üzüntülerimi bir kez daha belirtirken; Arife Nur Sarıoğlu'na rahmet diliyorum. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği olarak cinayete kurban giden ailemizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Ve kadın cinayetlerini de durdurmak İçin üzerimize düşeni yapmakta kararlı olduğumuzu bir kez daha haykırmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BİREYSEL, SİLANLANMANIN, ÖNÜNE, GEÇİLSİN,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı