ÇALIKSOY: ZARAR TESPİTİ YAPILARAK KARŞILANMALI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
05 Temmuz 2021 - Pazartesi 11:36
 
ÇALIKSOY: ZARAR TESPİTİ YAPILARAK KARŞILANMALI
Talas Belediye Meclisi’nin İYİ Parti Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy ile Talas İlçe Başkanı Faik Demir, Cumartesi günü meydana gelen selin yol açtığı zararı yerinde görmek için Talas’ın Süleymanlı ile Yamaç köyünde incelemede bulundu. Çalıksoy, çiftçinin ürünlerinin zarar gördüğünü belirterek, zararların karşılanması için yetkilileri tespit yapmaya davet etti. Çalıksoy, “Sayın valimiz ve yetkililerimizin bir an evvel buralara gelip zarar tespiti yaparak, zararlarının karşılaması gerekmektedir” dedi.
SİYASET Haberi
ÇALIKSOY: ZARAR TESPİTİ YAPILARAK KARŞILANMALI

İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy ile Talas İlçe Başkanı Faik Demir’in ilk durağı selden en çok etkilenen Süleymanlı Mahallesi oldu. Burada mahalle muhtarı Ömer Şahin’den bilgi alan İYİ Partili Mustafa Çalıksoy, selin meydana geldiği yerleri inceledi. Burada açıklama yapan Çalıksoy, Cumartesi günü etkili olan yağışın Süleymanlı Mahallesi’ni oldukça etkilediğini ifade etti. Çalıksoy, “Cumartesi günü yağan yağmur Süleymanlı mahallemizde ciddi hasarla yol açtı. Sebze ve meyvelerin hasar gördüğünü görüyoruz. Gördüğümüz manzara karşısında üzüldük. İnsanlar emeklerin heba olmasını istemeyiz ama tabi ki Allah’ın takdiri. Ama burada gördüğümüz manzara karşısında üreticilerimizin yaşadıkları sorunlar ve verimde çekecekleri sıkıntılar giderilmeli. Sayın valimiz ve yetkililerimizin bir an evvel buralara gelip zarar tespiti yaparak, zararlarının karşılaması gerekmektedir. Hasarın en erken zamanda tespit edilmesini istiyoruz. Tekrar muhtar ve köylümüze geçmiş olsun” diye konuştu.
KAYALAR OLDUKÇA SIKINTILI
 Bu bölgenin afetten daha çok etkileneceğinin altını çizen Çalıksoy, şunları söyledi: “Gelecekteki afetlerde kayaların sıkıntı yaratacağı görülüyor. Bu geçmiş eski yapılaşmalar için çözüm bulunmalı. Bir afet anında olabilecek kazalardan dönülmesi için tedbir alınması gerekiyor. Bu gördüğümüz kayalar yollarda ciddi hasarlar oluşturmuş. Bu kayaların engellenmesi ve tedbir alınması gerekiyor. Kayaların selde yuvarlanıp evleri düşme tehlikesi var. Bunlara önlem alınmalı. Burada oturanlara afet arsaları ihtiyacı olanları verilmiş. Bu arsaları olmayanlara da tahsil edilmeli ve konutlar yapılmalı.”  
YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM
Talas İlçe Başkanı Faik Demir ise, yağan doludan dolayı tarım arazilerinin hasar gördüğünü belirterek, “Devlet yetkililerin bu bölgelerde afet ilan etmesi ve çiftçimizin zararlarını gidermesi gerekmektedir. Gördüğünüz hiçbir şey kalmamış. Gelen sel mahsul oranını düşürmüş. Devlet yetkililerin göreve davet ediyorum” dedi. 
KÖYLÜLER YARDIM İSTEDİ
Köylüler ise, ürünlerde birinci derecede hasar olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi. Köylüler, “Ekinlerimiz ve kabaklarımız tamamen hasar gördü. Devlet yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Emeklerimizin hepsi heba oldu. İL Tarım, Valiliğimiz olsun yardımlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
YAMAÇLI’YI DA ZİYARET ETTİ 
İYİ Partili Mustafa Çalıksoy ile ilçe başkanı Faik Demir, daha sonra Yamaçlı mahallesine giderek, muhtar Serdar Özcan’dan da sel hakkında bilgiler aldı. Muhtarlara geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını kaydeden Çalıksoy, hasarların giderilmesi için takipçisi olacaklarını söyledi. 
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇALIKSOY:, ZARAR, TESPİTİ, YAPILARAK, KARŞILANMALI,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
ÇALIKSOY: ZARAR TESPİTİ YAPILARAK KARŞILANMALI
ÇALIKSOY: ZARAR TESPİTİ YAPILARAK KARŞILANMALI
ÇALIKSOY: ZARAR TESPİTİ YAPILARAK KARŞILANMALI
ÇALIKSOY: ZARAR TESPİTİ YAPILARAK KARŞILANMALI
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı