CANLI YAYINDA BÖBREK TAŞI KIRILDI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
14 Aralık 2021 - Salı 11:57
 
CANLI YAYINDA BÖBREK TAŞI KIRILDI
Türk Üroloji Derneği’nin düzenlemiş olduğu canlı cerrahi günlerinde, Kayseri Şehir Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı doktorları Doç. Dr. Mert Ali Karadağ, Doç. Dr. Murat Keske, Başasistan Op. Dr. Hüseyin Biçer gerçekleştirdikleri “Kombine Mikro PNL Ameliyatı” ile tüm Türkiye’deki ürologlara ulaştı.
SAĞLIK Haberi
CANLI YAYINDA BÖBREK TAŞI KIRILDI

Oldukça ilgi çeken operasyonda Türkiye’de ilk kez kombine yöntem ile canlı yayında hastanın böbrek taşı kırılarak tam taşsızlık sağlandı. Ameliyatın modaratörlüğünü gerçekleştiren aynı zamanda Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı olan Doç. Dr. Mert Ali Karadağ, canlı yayınla gerçekleştirilen ameliyat esnasında tün Türkiye’deki ürologlardan gelen soruları yanıtladı.
Ameliyat sonrası operasyonla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Mert Ali Karadağ, “Bu yöntemin avantajı, Kayseri ve çevre illeri gibi böbrek taşı hastalığının yoğun olduğu bölgelerde daha çabuk ve daha başarılı bir şekilde hastaya konfor sağlayarak taşların kırılmasına imkan vermektedir. İki üroloji uzmanı tarafından gerçekleştirilebilen bu operasyon yakın zamanda oldukça popüler hale gelmiştir. Hastanemizin tıbbi donanımı ve üroloji kliniğimizin akademik yeterliliği bu tarz yeni ve modern tedavi yöntemlerine imkan vermektedir. Hastalarımız bu tür şikayetleri varsa gönül rahatlığıyla bize ulaşabilir” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: CANLI, YAYINDA, BÖBREK, TAŞI, KIRILDI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı