“CHP HER BÜYÜK PROJEYE ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR” google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
19 Haziran 2021 - Cumartesi 15:39
 
“CHP HER BÜYÜK PROJEYE ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR”
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP’nin, hükümetin yaptığı bütün büyük projelerin önüne geçmeye çalıştığını belirterek, “Büyük projeler akıllarının ucundan geçmez ama bizim her projemize de bir şey söylediler ve söylemeye devam ediyorlar” dedi.
SAĞLIK Haberi
“CHP HER BÜYÜK PROJEYE ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın organize ettiği AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanları ile Kayseri’de buluştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Kayseri, Balıkesir, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Ordu, Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa Belediye Başkanları ekipleriyle beraber katılım sağladı.
“BİRBİRİMİZDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”
Toplantının düzenlenme amacına ilişkin konuşan Mehmet Özhaseki, “Bizim amacımız toplanma amacımız istişare. Geçen hafta başka Belediye Başkanlarımız ile Bursa’daydık. Bugün de burada Kayseri, Balıkesir, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Ordu, Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa olmak üzere; on Belediye Başkanımız ile beraberiz. İstişarenin faydasını bugüne kadar çok gördük. Şimdi de şehirlerimizin problemleri, dertleri, sorunları neyse dinleyip çözüm bulmaya çalışacağız. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Bu anlamda da istişareye devam edeceğiz.” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN BİR OKULU YOK”
Belediye Başkanlığı’nın öncesinde bir eğitim süreci olmadığına değinen Özhaseki, “Belediye Başkanlığı’nın bir okulu yok. Toplumun seçtiği emin sıfatını taşıyan insanlar iş başına gelir. Bu kişiler konuşarak, istişare ederek, görerek, ders alarak, gittiği her yerden “şehrime ne taşırım” gayretiyle çalışan insanlar olurlar. Para, insan, personel, mekan ve kriz yönetiminin ne olduğu konusunda belli bir tecrübeye sahiptirler. Bu tecrübelerini de şehirlerine fayda sağlamak için kullanırlar.”

“TÜRKİYE’DE İLK DEFA HİZMET BELEDİYECİLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARDIK”
Türk siyasi tarihinde dönüm noktaları olduğunu ifade eden Özhaseki, “1994 yılı siyasi tarihte çok önemlidir. O dönem AK Parti ile hizmet belediyeciliği başlamıştı çünkü. Öncesinde kör, saplantılı bir ideolojik kamplaşma vardı. Kafalarındaki düzene gitmek için belediyelere militanlar doldurulurlardı ve hizmet hak getire zaten. Bana oy vermedi diye cezalandırılan mahalleler vardı. Sağlık hizmeti, sosyal imkanlar kısacası vatandaşa hizmet anlamında tek bir şey yoktu. Sosyal devlet anlayışına dair hiçbir şey yerine getirilmiyordu. Bunları görmemezlikten gelemezdik. Biz de kendi misyonumuza sahip arkadaşlarla bir araya gelip hizmet edeceğiz, kimsenin inancına, yaşam tarzına karışmadan, ayrımcılık yapmadan hizmet edeceğiz dedik. Türkiye’de ilk defa hizmet belediyeciliğini ortaya çıkardık.” dedi.

“MARKA ŞEHİRLER DİYEREK ŞEHİRLERİN BÜYÜTÜLECEĞİ DEVASA PROJELERİN YAPILACAĞI BİR ORTAMA KAYNAK OLDUK”
Sosyal belediyeciliğin ve marka şehirlerin de AK Parti döneminde ortaya çıktığına vurgu yapan Özhaseki, “Fakir fukaramıza, dezavantajlı gruplara sahip çıktık. Kadınlar, çocuklar için kurslar, aktivite alanları ortaya çıkardık. Sosyal belediyecilik anlayışını Türkiye’de ilk kez ortaya çıkardık. Belediyelerden sonra iktidara gelince de marka şehirler diyerek şehirlerin büyütüleceği devasa projelerin yapılacağı bir ortama kaynak olduk. Büyük projeler yaptık. Avrupa şehirleriyle yarışmaya başladık.” diye konuştu.

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Şimdi ise gönül belediyeciliğini hayata geçirdiklerini söyleyen Özhaseki, “Son dönemde de gönül belediyeciliğini inşa etmeye çalışıyoruz. Büyük projeler yapılırken bir yandan da halkımızla beraber onların gönlünü, duasını alarak işimize devam ediyoruz. Yalnız şunu da belirtmeliyim ki gönül alayım diye gururlu, kibirli, haksızlık yapanların, rant peşinde koşanların karşısında da büklüm olmadan; onlara karşı dimdik durarak yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

“BELEDİYECİLİKTE RAKİBİMİZ YOK.”
Belediyecilik konusunda yalnızca kendileriyle yarıştıklarının altını çizen Özhaseki, “Bizi belediyecilikte zorlayan kimse yok. Rakibimiz yok. Kendi kendimizle yarışıyoruz. Muhalefet belediyelerinin zerre miktar hizmet ettiği yok. Onlar algı operasyonları ile işlerine devam ediyorlar, biz işimize bakıyoruz. O yüzden onları rakip bile görmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“PARTİLERİNİ REZİL EDEN BELEDİYE BAŞKANLARI VAR, BİZ ONLARDAN OLMAYACAĞIZ”
Belediyeciliğin kolay olmadığına değinen Özhaseki, “Belediyecilik zor iş. Aşkla, tutkuyla işe bağlı olmak, iyi niyetle koşmak lazım. Yoksa olmaz. Bu anlamda partilerini rezil eden belediye başkanları var, biz onlardan olmayacağız. AK Partili Belediye Başkanı arkadaşlarımız şehirlerine güzel işler yapmak için gayret ediyorlar. Biz hizmet siyaseti uygulamaya devam edeceğiz. Kimseye yalan söylemeyeceğiz kimseyi kandırmayacağız.” diye kaydetti.

“SÖZ VERİYORUZ, SÖZLERİMİZİ TUTUYORUZ”
Seçimlerde hep şampiyon olduklarını söyleyen Özhaseki, “2004’te ilk yerel seçimlerde oyumuz 40’tı. Sonra 2009’da 38,6 ile, 2014’te 43,4 ve son 2019 seçimlerinde de 45 ile en yüksek oyları hep biz aldık. Her seçimde birinciyiz, şampiyonuz. Söz veriyoruz, sözlerimizi tutuyoruz, hizmet siyaseti uyguluyoruz. Muhalefetten bize hiçbir baskı yokken çalışmalarımızda gayret ediyoruz, vatandaşlar da bizi el üstünde tutup seçimlerde birinci parti yapmaya devam ediyor.” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI YALAN ÜZERİNE OTURMUŞ PARTİ POLİTİKALARINI SÜRDÜRÜYOR”
Özhaseki, CHP Belediyeleri’nin ise yalan üzerime oturmuş parti politikalarını uyguladıklarını şu sözlerle ifade etti:
“CHP ise hizmetten uzak devam ediyor. Daha taş üstüne taş koymadılar. Ama algı operasyonu çekmekte üstlerine yok. Olmayan şeyi olmuş gibi, yapılmayanı yapmış gibi, çalışmadan çalışıyormuş gibi bir havayla devam ediyorlar. Özgüven patlaması yaşıyorlar. Belediye başkanları bolca bir yalan üzerine oturmuş parti politikalarını sürdürüyor. İstanbul ve Ankara’yı aldık diye bir özgüven patlaması yaşıyorlar. Şimdi buralar da onları kesmedi, gözlerini Cumhurbaşkanlığı’na diktiler.  Ama bir maharetleri var mı yok. Algıya devam.”
İstanbul ve Ankara’da meclise gelen tekliflerin büyük çoğunluğunun kabul edildiğini kaydeden Özhaseki, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 100-150 kadar teklif gelmiş. Arkadaşlar 98’ini kabul etmişler. Reddetleri şeyler ise Büyükçekmece’de yeşil alanın üzerine kütle koymak gibi akla zarar şeyler. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de tekliflerin 97’sini kabul etmişler. Reddettikleri şeyler, kademeli su zammı gibi vatandaşın zararına olan işler. Şehrin ve vatandaşların yararına olan işlere arkadaşlarımız destek oluyorlar.”  diye konuştu.

“İŞ YAPMA BECERİLERİ YOK AMA HER GÜN GAZETELERDE ENGELLENİYORUZ DİYORLAR”
İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nde borçlanma konusuna değinen Özhaseki, “Bir örnek algı işleri daha var, o da “borçlanmamıza izin vermiyorlar” diyorlar. Bizim İstanbul’da 25 yıllık AK Parti döneminde borcumuz 23 milyon iken onların 2.5 yıllık borçlandıkları miktar 19.5 milyar lira. Ankara’da da bu 3 milyar lira. Üstelik henüz bu paralarla da hiçbir iş yapılmış değil. Nasıl izin vermiyor oluyoruz ben hayret ediyorum doğrusu. İş yapma becerileri bu arkadaşlarda yok ama her gün gazetelerde “engelleniyoruz” diyorlar.” dedi.

“CHP HER BÜYÜK PROJEYE ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR”
CHP’nin, hükümetin yaptığı bütün büyük projelerin önüne geçmeye çalıştığını söyleyen Özhaseki, “Büyük projeler akıllarının ucundan geçmez ama bizim her projemize de bir şey söylediler ve söylemeye devam ediyorlar. GAP Projesi’ne söylediler, Keban Barajı’na, Boğaz Köprüsü’ne laf söylediler. Vatan Caddesi’ne “buraya uçak mı inecek” dediler, Marmaray’a söylediler, kısacası her büyük projeye engel olmaya çalıştılar, çalışıyorlar. Şimdi de Kanal İstanbul’a söylüyorlar. 20 metre derinliğinde bir çukur eşilecek. Bu çukurun yerin 15–20 km civarında oluşacak olan milyarlarca tonluk bir hareketlenmeyi tetikleyeceğini söylüyorlar. Yahu akıl almaz bir şey dedikleri. Rahmetli Turgut Özal’ın söylediğine hak vermek lazım, “bir iş yapacağım zaman sol kafalara bakarım, eğer çok itiraz ediyorlarsa kesin yaparım onu” diyor. Sanki biz de öyle yapmak durumundayız gibi geliyor.” dedi.

“ŞEHRİN HAYRINA OLAN HER İŞİ YAPMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”
Konuşmasında Kayseri’nin eski halini de anlatan Özhaseki şöyle konuştu:
“İçinde bulunduğumuz şehir binlerce yıldır yaşayan kadim bir şehir. Özellikle 1900’lerden itibaren çok sıkıntılı bir yaşam var. 1994 yılında geldiğimizde de belediyeyi perişan halde aldık. Sebebi CHP’den almamız. O manzaraları unutmamak lazım. Ana cadde şehri ikiye böler. Bir tarafta sol mafya hakim, diğer taraf da sırtını mecburen sağ mafyaya vermiş. Şehrin 60-70’inde kanalizasyon yok. Alt yapı yok. 50’den fazla mahalle gecekondu. Biz de üç arkadaş yola çıktık. Memduh Başkan da il başkanımızdı. El ele verdik ve sonunda bu kötülüklerden eser kalmadı. Şehrin alt yapısını yaptık, üst yapıda da büyüm projelere imza attık. Barajlar yaptık, statlar yaptık. Erciyes’i farkettik ve böylesine büyük bir turizm merkezi haline getirdik. Şimdi Kayseri bölgenin sağlık, ticaret ve sanayi merkezi. Allah’a hamdolsun. Büyükşehir Belediyemiz kültür, turizm, eğitim, spor her alanda da vatandaşa hizmet etmeye devam ediyor. İlçe Belediyelerimiz ile beraber tüm Belediyelerimiz de üstlerine düşeni yapmaya devam ediyorlar. Şehrin hayrına olan her işi yapmayı sürdürüyoruz. Allah utandırmasın.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: “CHP, HER, BÜYÜK, PROJEYE, ENGEL, OLMAYA, ÇALIŞIYOR”,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı