COŞKUN: TÜRKİYE’NİN PROBLEMİ KUTUPLAŞMADIR google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
01 Mart 2022 - Salı 12:09
 
COŞKUN: TÜRKİYE’NİN PROBLEMİ KUTUPLAŞMADIR
Saadet Partisi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının 11. Yıl dönümünde Erbakan’ın danışmanlığını yapmış olduğu isimlerle birlikte Kayseri’de andı
SİYASET Haberi
COŞKUN: TÜRKİYE’NİN PROBLEMİ KUTUPLAŞMADIR

Programda konuşma yapan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Bundan 11 yıl önce, 27 Şubat 2011 tarihinde, milyonlarca insanın duaları eşliğinde, ebedi hayata uğurladığımız Erbakan Hocamızı anmak için bir aradayız. Bu buluşmamızın Erbakan’ı anmanın yanında, anlamamıza da vesile olmasını temenni ediyorum.  Bu yıl; Erbakan Haftası etkinliklerinin ana teması, “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” olarak belirlendi.  Bugün maalesef Türkiye’nin de, dünyanın da en büyük problemi, adaletsizliktir. Adalet konusunda yaşanan çifte standarttır. Adaletin olmadığı yerde ne devletten, ne düzenden, ne de insanca yaşamdan bahsetmek mümkün değildir.  Merhametin yerini nefretin, şefkatin yerini öfkenin, diyalogun yerini çatışmanın, adil paylaşımın yerini sömürünün almış olmasıdır.  İşte Prof.Dr.Necmettin Erbakan hocamızın mücadelesinin en önemli hedeflerinden birisi ‘Adil Devlet ve İnsanca Yaşam’ın dünyaya hakim kılınmasıydı. Her konuşmasında bahsettiği "Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeni ve Adil bir Dünya" derken tam da bunu kastediyordu. Bütün insanlığın saadetini temin etmekle mükellef olduğumuzun şuurunda yaşadı ve yaşattı.  Biz de bugün O'nun çizgisini takip ediyor; O'nun mücadelesini referans alıyoruz.  Erbakan hocamızın, yalınayaklarıyla bir dilim ekmek için ekmek arabasının arkasından koşmak zorunda kalan küçük çocuğun hakkını aradığı gibi; biz de karnını doyurabilmek için akşam pazar yerlerinde artık toplayan insanların hakkını arıyor, dünya da Adil bir Nizamın kurulmasının mücadelesini veriyoruz.” İfadelerini kullandı.
Baki Coşkun, “Bugün ülkemiz de, bölgemiz de kritik ve hassas bir süreçten geçmektedir.  Bu süreçte dışarıya karşı güçlü olmanın ilk şartı; içeride güçlü olmak, birlik ve beraberliği sağlamaktır.  Bugün Türkiye’nin bir diğer önemli problemi de kutuplaşmadır. Bir araya gelip konuşamamaktır. Oysa ki hepimiz bu ülkenin insanıyız; dertlerimizi, sıkıntılarımızı birlikte çözebilecek hoşgörüye sahibiz. Kutuplaşan değil, kucaklaşan bir Türkiye’yi birlikte inşa etmeliyiz. Partilerimiz, düşüncelerimiz, çözüm yollarımız farklı olsa da birbirimizle konuşabildiğimiz ve bir masanın etrafında oturabildiğimiz gün, aşamayacağımız hiçbir engel, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacaktır.  Bizler; çatışma için değil, diyalog için buradayız. Kutuplaşma için değil, kucaklaşma için buradayız. Tek arzumuz, tek derdimiz vardır; O da bu aziz millete hizmet ederek Cenabı Allah’ın rızasını kazanmaktır. Başta Erbakan Hocamız olmak üzere bu millete hizmet etmiş bütün büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” açıklamasında bulundu.
Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan programda Gelecek Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti temsilcileri selamlama konuşmalarını yaparken Saadet Partisi genel merkez yüksek divan kurulu başkanı Mehmet Karaman ve divan sekreteri İbrahim Titiz, Necmettin Erbakan’ın hayatı ve yaşamına dair önemli bilgiler aktardı. Programa çok sayıda siyasinin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin iştirak ettiği görüldü.

Kaynak: Editör:
Etiketler: COŞKUN:, TÜRKİYE’NİN, PROBLEMİ, KUTUPLAŞMADIR,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı