COŞKUN: ULAŞIM ZAMMI GERİ ÇEKİLMELİ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
21 Eylül 2021 - Salı 12:15
 
COŞKUN: ULAŞIM ZAMMI GERİ ÇEKİLMELİ
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, ulaşıma yapılan yüzde 20’lik zammı sert şekilde eleştirdi. Coşkun, “Yapılan zamların acilen geri çekilmesini bekliyoruz.” dedi.
SİYASET Haberi
COŞKUN: ULAŞIM ZAMMI GERİ ÇEKİLMELİ

Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun, “Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan son açıklamada yüzde 20 zam yapılmış bilet tarifeleri açıklandı. Bunu rakamlara yansıtmakta fayda var. Bunun anlamı şudur: İş yerinde 6 gün çalışan bir kişi ekim ayında 187 TL sadece ulaşım bedeli ödeyecek. Bu asgari bir ücretlinin maaşının yüzde 6’sından fazla bir rakama tekabül ediyor. Bu herhangi başka bir yere gidip gelmeyen, eşi ve çocukları toplu taşıma kullanmayan bir kişi için ortaya çıkan rakamdır. Bu vicdanları yaralamaktadır. Maaşlara zam yapmaya geldiği zaman yüzde 5-6’ları çok görenler, insanların en temel ihtiyaçlarına yüklü zammı reva görüyorlar. Yapılan zamların acilen geri çekilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 
İl yönetim toplantısında konuşan SP Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Biz milletin yine geçim derdini anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü vatandaş mağdur ediliyor.  Doğalgaza yüzde 15 zam gelmişti. Elektrik için de zammın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Elektrik, su, doğalgaz, benzin, mazot ve LPG fiyatları devamlı olarak artıyor. Bunun önüne geçmek yerine zamların rakamlarını artırıyor. Eskiden küçük artışlarla vatandaşa hissettirmeden zam yapılıyordu. Artık vatandaş tepkisiz hale getirildiği için rakamlar yüzde 20’lere ulaştı” açıklamasında bulundu. 
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: COŞKUN:, ULAŞIM, ZAMMI, GERİ, ÇEKİLMELİ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı