EĞİTİM BİR SEN GAZETECİLERİ UNUTMADI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
13 Ocak 2022 - Perşembe 14:42
 
EĞİTİM BİR SEN GAZETECİLERİ UNUTMADI
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde, basın mensuplarına yönelik etkinlik düzenledi ve sendika yönetimi gazetecilerle yemekte buluştu.
GÜNDEM Haberi
EĞİTİM BİR SEN GAZETECİLERİ UNUTMADI

Özel bir tesiste düzenlenen programa Eğitim Bir Sen kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, sendika yönetimi, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve basın mensupları katıldı. Burada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Başkan Aydın Kalkan, “şunları söyledi;

“Gazetecilik, fertlerin, yerelde ve dünya genelinde meydana gelen gelişmelerden haberdar olması, toplumun haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olması için önemli ve gerekli bir meslektir.

Yorucu ve yıpratıcı bir tempoyla toplumsal olaylardan afetlere, terörden savaş alanına kadar zor, tehlikeli anlarda ve yerlerde, zamanla yarışarak, gelişmeleri haberleştirerek bizlere servis eden gazeteciler kamuoyu açısından çok önemli bir görev yapmaktadır. İnsan hakları ve hürriyetinin kullanımı açısından basın özgürlüğü önem taşımaktadır. Düşünce, inanç, kanaat ve ifade özgürlüğü ancak basın özgürlüğüyle mümkün olabilmektedir. Gerçeklerin haber olmadığı yerlerde insanlar doğrudan mahrum, yalana mahkûm olmaktadır.

Bugün, birçok konuda bazı yayın organlarında sağlıklı haberlerin çıkmamasının sebebi, kasıtlı haber anlayışıyla zihinlerin perdelenmesidir. Bu nedenle, bütün medya mensupları yalnızca olanın olduğu gibi anlaşılmasına ve aktarılmasına aracılık etmelidir.

Çalışan gazeteciler, topluma doğru haber ulaştırmak için gerçekten ağır şartlarda çalışmaktadır. İç karışıklıklar, savaş ve afet bölgeleri başta olmak üzere, birçok tehlikeli alan ve riskli coğrafyalarda zorlukları göğüsleyerek bize doğru haber ulaştırma gayretiyle zamanla yarışan gazeteciler, değerli bir görev icra etmekte, birçoğu bu görev sırasında hasta olmakta, yaralanmakta hatta canından olmaktadır.

Bir akıl, fikir, vicdan işi olarak toplumsal üst yapıyı belirleyen basın çalışanları mağdur edilmemeli, başta insanca yaşamalarına yetecek ücret olmak üzere hak ettikleri ilgiyi görmelidir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, basın çalışanlarının, daha geniş yasal hak ve imkânlara sahip olmalarını istiyoruz. Hak, emek ve özgürlük mücadelemize katkıda bulunan, çalışmalarımızın üyelerimize ve topluma ulaşmasına vesile olan basına ve onun fedakâr çalışanlarına başarılar diliyor; insanları doğru bilgi ve güvenilir haberle buluşturmak için muhabirinden fotoğrafçısına, editörüne, zor şartlarda gösterdikleri çabayla demokratik hak ve özgürlükler alanının daha da genişlemesine, güçlenmesine hizmet eden, mesai kavramı olmaksızın gece gündüz demeden ter akıtan basın emekçilerinin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Aydın Kalkan eğitim kamuoyunun gündemiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: Öğretmenlik meslek kanunu beklentilerimizi karşılamıyor. Öğretmenleri şiddete karşı koruyan, öğretmenlerin ödül alma kriterlerini düzenleyen, okul idareciliğinin asli görev olmasını sağlayan, sözleşmeli öğretmenliği kaldıran bir öğretmenlik meslek kanunu istiyoruz.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu şube olarak Pandemi sürecinde sağlıkçılarımıza maske desteğinde bulunduk, Bir Bilenle Bilge Nesil kitap okuma yarışması ile tüm ilçelerimizde binlerce öğrencimize kitap desteği sağladık, ulusal sınavlarda dereye giren öğrencilerimizi çeşitli ödüllerle ödüllendirdik, Sosyal sorumluluk projelerine destek sağladık.

Eğitimin paydaşı olarak eğitimin ve eğitimcinin sorunlarının çözümüne yönelik alternatif önerilerde bulunduk. Basın mensuplarının çalışmalarımızı kamuoyuna duyurmada verdiği destek için teşekkür ediyorum.

Tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum, katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: EĞİTİM, BİR, SEN, GAZETECİLERİ, UNUTMADI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı