ELİTAŞ: BU ZEVZEKLİK DEĞİL, KEPAZELİK! google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
09 Nisan 2021 - Cuma 16:49
 
ELİTAŞ: BU ZEVZEKLİK DEĞİL, KEPAZELİK!
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 104 amiralin bildirisi ile ilgili olarak Meclis’te konuştu.
SİYASET Haberi
ELİTAŞ: BU ZEVZEKLİK DEĞİL, KEPAZELİK!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “104 amiralin yaptığı işi ‘Gündem değiştirmek’ diye ifade etmek, tarihimizde geçen konuları örtbas etmektir" dedi. Elitaş, 104 amiralin bildirisi ile ilgili olarak Meclis’te konuştu. 

Tarihte yaşanan bazı olaylarla ilgili örneklerde veren AK Partili Elitaş, “Bunu ihmal eden, bunlarla ilgili sonuçların değerlendirmesini zamanında gerçekleştirmeyenlerin 1960’ta bir cuntayla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Yine, 9 Mart 1972 tarihinde darbeci, cuntacı paşaların birbiriyle anlaşamamasından sonra 12 Mart tarihinde ortaya çıkan bir muhtıra ve iktidarın devrilmesi… 12 Eylül 1980’den iki buçuk yıl önce 4.500 genci sağcı-solcu diye birbirine kırdırarak 12 Eylül darbesini meşru hâle getirmek için yapılan hareketler… 28 Şubatı çok iyi hatırlıyoruz. 28 Şubatta tanklar yürütülürken bir gazete veya medya grubu çekemediği için tekrarı gerçekleştirilen, sanki film şeridini tekrar baştan alıp bir siyasi iktidara yapılan darbenin nasıl olduğunu da yaşıyoruz, biliyoruz.
2007, 27 Nisan e-muhtırası tam da bu 104 amiralin imzalı bildirgesinin olduğu saatte yayınlandı. Gece saat 23.15’te dönemin Genelkurmay Başkanı bir e-muhtırayla ‘Şöyle şöyle yapmazsanız gereğine katlanırsınız.’ dedi ama cumhuriyet tarihinde ilk defa bir iktidar herkese yerini yurdunu gösterdi. ‘Devlet memuru memurluğunu yapacak, millî iradenin verdiği görevini yerine getirecek.’ dedi ve o günden itibaren artık her şey değişti. Nasıl ki kapatma davası, 17-25 Aralık ve Gezi olaylarının, kalkışma hareketinin başlangıcı ‘cumhuriyet mitingleri’ diye halkı sokaklara dökerek kalkışmayı ortaya çıkaran zihniyet, 27 Nisan e-muhtırasına dimdik durarak cevabını veren AK Parti hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetti” diye konuştu.
“15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimini gerçekleştirenler, 27 Nisan tarihindeki millî iradenin temsilcisi hükümetin dik duruşunu dikkate alarak tanklara göğsünü siper etti ve bir kahramanlık destanı yaptı” ifadelerini de kullanan Elitaş, “Bugün, 103 amiralin yaptığı işi ‘Gündem değiştirmek, gündemi sulandırmak.’ diye ifade etmek, tarihimizde geçen konuları örtbas etmektir. Açıkça ifade ediyorum, Sayın Meral Akşener’in ifade ettiği gibi bu bir zevzeklik değil bu bir kepazeliktir, bu bir darbeye teşviktir, teşebbüstür. Bununla ilgili yargı gerekeni yerine getirecektir ve bu kişilere haddini bildirecektir” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ELİTAŞ:, BU, ZEVZEKLİK, DEĞİL,, KEPAZELİK!,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı