ELMANIN YÜZDE 40'I YEŞİLHİSAR'DAN google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
05 Aralık 2021 - Pazar 11:01
 
ELMANIN YÜZDE 40'I YEŞİLHİSAR'DAN
İl Tarım Müdürü Mustafa Şahin, "Kayseri'de elma üretiminin yüzde 40'ı Yeşilhisar İlçemizde üretilmektedir" dedi.
GÜNDEM Haberi
ELMANIN YÜZDE 40'I YEŞİLHİSAR'DAN

Tarım İl Müdürlüğü ve ORAN (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı) iş birliği ile Yeşilhisar ve Yahyalı Ziraat Odası Başkanlıklarının ortaklığında "Buda, Parçala, Kazan" projesi kapsamında "Meyve Ağaçlarında Budama" konulu eğitim gerçekleştirildi.

Budama eğitimi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personellerinden Teknik Müdür Bülent Yozgat ve Ziraat Yüksek Mühendisi Kemal Gül, Yeşilhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Hakan Bayram, Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Yasin Emrah Akpınar tarafından verildi. Eğitimin son aşamasında yapılan Uygulama eğitimi ve kursiyerlere sertifika törenine; İl Tarım Müdürü Mustafa Şahin'in yanı sıra Yeşilhisar İlçe Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Ziraat Odası Başkanı Hamza İkiz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Demirbaş, Yeşilhisar İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Mahmut Oğuz Erhan, İlçe personelleri ve eğitime müracaat eden tüm kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşma yapan İl Müdürü Mustafa Şahin, "Kayseri'de elma üretiminin yüzde 40'ı Yeşilhisar İlçemizde üretilmektedir. Elma üretimi yapılırken ihracata ağırlık verilmelidir. İhracat yapabilmek için de kalite çok önemli. Bu nedenle kaliteli elma üretimi yapmak lazım. Kaliteli elma üretiminde budama işlemi önem verilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Proje kapsamında beş gün süreli planlanan ve teorik eğitimle başlatılan eğitim, uygulama dersi ile tamamlanmıştır.  İlerleyen süreçte bitki besleme ve bitki koruma konularında da uzman ekiplerimiz tarafından yeni kurslar düzenlenecektir. İlimizde araştırma enstitüsü kurulması için çabalarımız var. Kayseri' de araştırma enstitüsü olduğu zaman uzman ekiplere ulaşmamız daha kolay olacak.
Yapılan eğitimin kaliteli üretim ve verimi sağlamak adına kursiyerlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."  İfadelerini kullandı.
Üreticiler tarafından büyük ilgi gören eğitimin sonunda 140' ı Yeşilhisar İlçesinde, 100 tanesi de Yahyalı İlçesinde olmak üzere toplam 240 üreticiye "Katılım Belgesi" verildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ELMANIN, YÜZDE, 40'I, YEŞİLHİSAR'DAN,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı