ERÜ ÇALIŞANLARINDAN MİLLETVEKİLİ ARIK’A TEŞEKKÜR google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
14 Kasım 2021 - Pazar 12:00
 
ERÜ ÇALIŞANLARINDAN MİLLETVEKİLİ ARIK’A TEŞEKKÜR
Erciyes Üniversitesi bünyesinde 4/D statüsünde çalışanlar, TBMM’de mağduriyetlerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık’a teşekkür etti.
SAĞLIK Haberi
ERÜ ÇALIŞANLARINDAN MİLLETVEKİLİ ARIK’A TEŞEKKÜR

 Milletvekili Arık’ı çiçekler ve alkışlarla karşılayan çalışanlar, “İşçilerin haklarını korumak bütün milletvekillerinin görevi ama sadece siz sesimizi duyurdunuz” diyerek, teşekkür etti. İşçilerin bu hareketi karşısında, “Ben sadece görevimi yapıyorum” diyen Arık’a bir çalışan, “Biz de sana görevimizi yapacağız” sözleriyle karşılık verdi. 
Kamu Çerçeve Protokolü dışında kaldığı için farklı kurumlarda kendileriyle aynı işi yapanlara göre sosyal haklar ve ücretler konusunda mağduriyet yaşadığını belirten Erciyes Üniversitesi çalışanları, TBMM’de sorunlarını gündeme taşıyan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’a teşekkür etti. Hastane girişinde kendisini alkışlar ve çiçeklerle karşılayan çalışanların bu hareketi karşısında Arık, “Ben size teşekkür ederim, ben sadece görevimi yapıyorum” sözleriyle karşılık verdi. 
1300 çalışanın temsilcileriyle hastanenin bekleme bölümünde görüşen CHP Milletvekili Arık, işçilerin güç birliği yapması sonucu istenen sonuç olmasa da belirli bir aşamaya gelindiğini kaydederek, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. Konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonunda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ilettiğini belirten Arık, Bakanın verdiği yanıt ile Üniversite yönetiminin açıklamasının örtüşmediğini ifade ederek, konuyu bir kez daha Bakan’a ileteceğini vurguladı. 
“SADECE SİZ SESİMİZİ DUYDUNUZ”
Konuşma sırasında Arık’ın teşekkür gerektirecek bir durum olmadığı kendisinin görevini yaptığını belirtmesi üzerine bir kadın çalışan, “İşçilerin haklarını korumak bütün milletvekillerinin görevi ama sadece siz sesimizi duyurdunuz” diye konuştu. 
Bir başka çalışan ise “Bize AK Parti’den gelip de, sizin gibi, dinleyen bir milletvekili olmadı. Sorunumuzu dinleyen, bunu dile getiren olmadı. İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir, benim arkadaşım, aradığımda, ‘Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok’ diyen kişiler… Ben de kendilerine, ‘Milletvekilimiz Sayın Çetin Arık, bunu mecliste gündeme getiriyor da siz bunu niye duymuyorsunuz, kulaklarınız sağır mı’ dedim. Televizyona çıkıp, ‘Bizim haberimiz yok. Yarın oraya heyet göndereceğiz’ dediler. Ne gelen oldu, ne soran oldu, ne de derdimizi dinleyen oldu. Olur ya da olmaz… Sen bizim derdimizi dinlediğin için sana baştan aşağı teşekkür ederiz. Her zaman da arkandayız. Her zamanda izinden yürümek durumundayız” diye konuştu. 
“ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİLİYOR”
Bir başka çalışanın “Siz bizim hakkımızı arıyorsunuz. Sizinle görüşen bazı arkadaşlara aba altından sopa gösteriliyor” diyerek konunun farklı noktalara çekilmeye çalışıldığını ifade etmesi üzerine konuşan Arık, “Bir taneninizin tırnağına zarar gelsin istemeyiz. Siz bir hak arayışı içindesiniz. O milletvekilleriyle de görüşün. Ben burada hangi görüşten olursanız olun, sizlere saygı duyuyorum. Benim amacım sizlerin sorunun çözülmesi… Ben Kayseri milletvekiliyim… Ben bana gelen kardeşlerime ‘Hangi partidensin, bize oy verdim mi?’ demem, diyemem. Ben bu ilin milletvekiliyim. Ben burada okudum, asistanlık yaptım, sizlerle beraber çalıştım. Eğer siz gelip bana, ‘Biz bir haksızlığa uğradık’ diyorsanız ve ben buna sessiz kalıyorsam, ben kendimi inkar etmiş olurum. Benim söylediğim de yaptığım da budur” diye konuştu. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ERÜ, ÇALIŞANLARINDAN, MİLLETVEKİLİ, ARIK’A, TEŞEKKÜR,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı