ERÜ’DE AHİ EVRAN KONUŞULDU google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
04 Temmuz 2021 - Pazar 14:15
 
ERÜ’DE AHİ EVRAN KONUŞULDU
Erciyes Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından “2021 Ahi Evran Yılı” etkinlikleri kapsamında, “İlim ve İrfan Önderi Ahi Evran-ı Veli” konulu konferans ve müzik dinletisi düzenlendi.
GÜNDEM Haberi
ERÜ’DE AHİ EVRAN KONUŞULDU

Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Onur Korkmaz ile akademisyenler ve davetliler katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Onur Korkmaz, katılımcılara teşekkür etti.
Korkmaz, “Ahi Evran kurmuş olduğu Ahilik Teşkilatı ile sosyal, iktisadi ve siyasi hayatımızı etkileyen Anadolu’nun vatanlaşmasında ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna büyük rol oynamış, bu sebeple Türk-İslam tarihinin önemli şahsiyetlerinden olmuştur. Ahi Evran çalışmayı ibadeti ve dürüstlüğü bir bütün olarak ele almış, ahlaka büyük bir ehemmiyet atfetmiş tasavvuf anlayışını esnaflık teşkilatı ile birleştirmiş, bu anlamda evvela Kayseri’de Ahilik teşkilatının kurulmasına öncülük etmiştir. Kardeşliğin, cömertliğin, yiğitliğin, fedakârlığın, doğruluğun, dürüstlüğün, kalitenin üretimin ahlakın, sanatın, aklın, sanatın ve bilimin esas alındığı ahilik teşkilatının kurucusu bu fazileti âlim ve mutasavvıf şahsiyeti rahmetle anıyoruz” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay da konuşmasında üniversitemizde bir dizi “2021 Ahi Evran Yılını” kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendiğini söyledi.
Rektör Yardımcımız İlkay, şunları kaydetti: “Bilindiği gibi 20 Şubat 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından “2021 yılının Ahi Evran Yılı Olarak Kutlanması” konulu bir Genelge yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu genelge ile doğumunun 850. yılı olan 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Ahi Evran’ı anmak ve Ahilik müessesini dünya milletlerine en doğru şekilde anlatmak, bu kutsal emaneti sonraki nesillere aktarmak amacıyla 2021 yılı boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiştir. Bu genelge kapsamında Üniversitemizde “2021 Ahi Evran Yılını” genelgenin ruhuna en uygun bir şekilde kutlamak için bir komisyon oluşturulmuş ve bu komisyon tarafından üst yönetimin de görüşleri ve önerileri alınarak bir dizi etkinlik planlanmıştır. 28 Haziran Pazartesi günü paydaşlarımızın da görüş ve önerilerini almak için Üniversitemizde “Ahi Evran Etkinlikleri” istişare toplantısı düzenlenmiştir. Bu toplantıda Üniversitemizin bu yıl kapsamında planladığı etkinlikler Kayseri’nin üst düzey yöneticileri ve esnaf ve sanatkârlar odaları başkanlarıyla paylaşılmış görüşleri alınmış, istişare edilmiş ve bu etkinliklere katılım ve destekleri sağlanmıştır.”
Açılış konuşmalarının ardından program, Cumhuriyet üniversitesi Genel Sekreter Vekili İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse tarafından verilen “İlim ve İrfan Önderi Ahi Evran-ı Veli” konulu konferans ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ERÜ’DE, AHİ, EVRAN, KONUŞULDU,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı