EYTLİLER : EMEKLİ OLMAK İSTİYORUZ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
01 Kasım 2021 - Pazartesi 11:05
 
EYTLİLER : EMEKLİ OLMAK İSTİYORUZ
Son günlerde EYT konusunda basında birçok haber yer alması üzerine Kayseri EYT Derneği bir açıklama yaptı. Çıkan haberlere dikkat çeken dernek başkanı İsmail Yılmaztürk, “Her ay düzenli olarak hem bilgilendirme hem tanışma hem de yeni üye kayıtlarımız devam edecektir, 1999 öncesi 25 yıl şartıyla çıkartılan yasayla emekli olmak istiyoruz” dedi.
GÜNDEM Haberi
EYTLİLER : EMEKLİ OLMAK İSTİYORUZ

1999 ÖNCESİ 25 YIL ŞARTIYLA ÇIKARTILAN YASAYLA EMEKLİ OLMAK İSTİYORUZ
EYT Kayseri Dernek Başkanı İsmail Yılmaztürk, “Son günlerde basında yaşanan EYT gündeminden sonra bizlerde Kayseri EYT Derneği olarak faaliyetlerimize başlamış bulunmaktayız. Bu yasa basında yayınlandığı gibi değil, 1999 öncesi 25 yıl şartıyla çıkartılan yasayla emekli olmak istiyoruz. Basında çeşitli gündemler ile 50 yaş altı 2 yıl uzatmalı, gibi söylemlerin hiç birine katılmıyoruz. Biz 1999 öncesi yasalar ne ise o şekilde emekli olmak istiyoruz. Bu gündem içinde her ay düzenli olarak toplantılarımıza devam edeceğiz. Toplantılarımızda hem tanışma hem bilgilendirme hem de yeni üye kayıtlarımız olacaktır. EYT konusunda mağdur olan tüm hemşerilerimizi de derneğimize bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. 
ARTIK EYT TÜRKİYEDE BİR GÜNDEM
Kayseri EYT Dernek Sekreteri Mali Müşavir Mustafa Tanır Güngör yapmış olduğu açıklamada” EYT’li ve Yıllardır verilen bir mücadele var bir hak arayış mücadelesi. Çıkarılmak istenen yasanın aleyhimize işlediği bir durum söz konusu. Artık Türkiye’de EYT bir gündem bir kamuoyu oluşturdu. 2 – 3 gündür sürekli medyada çıkan haberler söz konusu. Bunu bizlerde Kayseri ve genel merkez olarak durum değerlendirmesi yapıyoruz. Yine haklarımız korunacak şekilde elimizden alınan hakların özellikle aylık bağlama oranının düzeltilmesi (ABO) yine yaş olgusu üzerinden çalışmalarımızı yapıyoruz. Zaten konuyla ilgilide sayın bakanımızın bilgisi var. Çalışmaların aldığımız haberlere göre de başında kendisi olduğunu biliyoruz. 1999’dan önceki haklarımızın aynen iadesini talep ediyoruz. Her hangi bir şekilde kademeli yaş farkı gözetilerek ayrımcılığa gidilmeden emekçilerin hak sahiplerinin haklarının iade edilmesini talep ediyoruz. Bu konuda da ilk günden beri hiçbir fikrimizde bir değişiklik olmadı. Mücadelemize de devam ediyoruz. Pandemi şartları yüzenden faaliyetlerimize ara vermiştik. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden hız vererek haklarımıza aramaya devam ediyoruz.” dedi. 
Kendisi de EYT Dernek üyesi olan aynı zamanda siyasi kimliği ile tanınan Kocasinan Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Osman Türk, “Kayseri’de EYT’nin kurulduğu ilk günden buyana her zaman yanlarındayız ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Aynı zamanda EYT’nin bir üyesi olarak da devam ediyorum. İyi Parti ailesi olarak da başta İyi Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener olmak üzere sürekli EYT’lilere desteğini her ortamda dile getirmektedir. Her zamanda EYT’lilerin yanında da olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: EYTLİLER, :, EMEKLİ, OLMAK, İSTİYORUZ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı