GÜLSOY: YENİ EKONOMİK PAKETİ DESTEKLİYORUZ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
29 Aralık 2021 - Çarşamba 16:41
 
GÜLSOY: YENİ EKONOMİK PAKETİ DESTEKLİYORUZ
Kayseri Ticaret Odası’nda 2021 yılının son meclis toplantısı gerçekleştirildi. 2021 yılının genel bir değerlendirmesini yapan Başkan Ömer Gülsoy, “Ekonomide hızlı büyüme trendine girdik. İhracat rakamlarında rekorlar kırıyoruz. Hizmet ve sanayi sektörlerinin toparlanmasıyla yaz sezonunda da bir takım kısıtlamaların kalkmasıyla hizmet ve sanayi sektörü paralel olarak artışlar ülke ve kent ekonomisine önemli katkılar sunmuştur. “ dedi.
EKONOMİ Haberi
GÜLSOY: YENİ EKONOMİK PAKETİ DESTEKLİYORUZ

Reel sektöre de çağrıda bulanan Gülsoy, “Enflasyonu yükselten, piyasalarımıza güveni azaltan bu fırsatçılarımıza göz açtırmamamız gerekiyor. Ahilik kültürü ile yoğrulan iş insanlarımızda beklentimiz bu yöndedir.” ifadelerini kullandı. 

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Aralık Ayı olağan meclis toplantısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan’ın başkanlığında gerçekleştirilen yılın son meclis toplantısına; Başkan Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu üyeleri, Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu, Meclis Başkanlık Divan üyeleri ve Basın mensupları katıldı.

Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantıda Aralık ayında gerçekleştirilen faaliyetler oda bütçesi ele alındı. Pandemi sürecinde yaşanılan zorluklar dikkate alınarak 2022 yılında zorunlu harçlar dışında oda aidatlarında ücret artışına gidilmedi. Görüşülen gündem maddeleri ile 2022 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi oy birliği kabul edildi.    

“OMİCRON VARYANTI İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, sözlerine tüm dünyayı kasıp kavuran COVİD-19 salgınında gelinen son noktayı değinerek başladı. Salgında bu kez de Omicron varyantının insan sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Başkan Gülsoy, “Avrupa’da kısıtlamaların geldiğini görüyoruz. Maalesef  Türkiye'de de yayılmaya başladı. Maske, sosyal mesafe ve aşıyla hayatımıza devam edeceğiz. Kalabalık yerlerden ve havalandırması kısıtlı ortamlardan uzak durmanızı istirham ediyorum.” dedi.

“EKONOMİDE HIZLI BÜYÜME TRENDİNE GİRDİK”

2021 yılında aşılama çalışmaları sonrası ekonomik faaliyetlerde toparlanma yaşandığının altını çizen Başkan Gülsoy, “Güçlü sanayimiz ve üretim alt yapımızın yanı sıra Jeopolitik konumumuzun avantajıyla krizi fırsata çevirmiş Çin’den kayan taleplerin merkezi haline gelerek ekonomide hızlı bir iyileşme süreci içerisine girilmiştir. Ekonomide hızlı büyüme trendine girdik.  İhracat rakamlarında rekorlar kırıyoruz. Hizmet ve sanayi sektörlerinin toparlanmasıyla turizm sezonunda da bir takım kısıtlamaların kalkmasıyla hizmet ve sanayi sektörü paralel olarak artışlar önemli katkılar sunmuştur. Şehrimiz de ihracat rakamları rekorlar kırıyor. Şehrimiz de ihracat rakamları rekorlar kırıyor. 3,5 milyar dolarlık hedefimize ulaşacağız.” İfadelerini kullandı. 

“YEŞİL EKONOMİYE GEÇİŞİ ES GEÇMEMELİYİZ”

Dünyada herşeyin evrildiğini ve dönüştüğünün altını çizen Başkan Gülsoy, “İş insanları olarak bu yeni sisteme adapte olmak ve beklentileri karşılamak zorundayız. Aksi takdirde ihracat yapmamız rekabet etmemiz zorlaşır. Yeşil mutabakat standartlarına göre mal ve hizmetleri üretemeyen ülkeler maalesef, AB’ye ihraç yapamayacak. Bunun için şimdiden tüm işletmelerimizi, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı standardına uygun bir hale getirmemiz gerekiyor. Yeşil mutabakata yatırım yapmaz isek ileriki zaman içerisinde ihracatımıza ve Pazar payımızı kaybetmemize vesile olacaktır. Küresel ekonominin yeşil ekonomiye çevrildiğini unutmamalıyız. Yeşil ekonomiye yapacağımız yatırımları külfet olarak görmemeliyiz. Bizleri bir adım ileriye taşıyacaktır. Lütfen dijitalleşmeye ve yeşil ekonomiye şimdiden yatırım yapın. Bu manada devlet teşvikleri de beklediğimizi belirtmek istiyorum.” diye konuştu. 

“YENİ EKONOMİK ÖNLEM PAKETİNİ DESTEKLİYOR VE GÜVENİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Yeni ekonomik önlem paketini desteklediklerini belirten Başkan Ömer Gülsoy, “Öngörülebilirlik ve istikrar uğruna aldığı önlemleri çok olumlu buluyoruz. Kur korumalı mevduat hesabı, İhracatçıya ileri tarihli döviz kur rakamı verilmesi öngörülebilirlik ve istikrarı artıracaktır. Alınan önlemlerle kur ataklarının biteceğine ve stabil hale geleceğine inanıyoruz. Bu yeni ekonomi modelinin başarılı olması için iyi bir tarım politikasıyla desteklemekle daha ön plana çıkacağını düşünüyoruz.” diye konuştu. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: GÜLSOY:, YENİ, EKONOMİK, PAKETİ, DESTEKLİYORUZ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı