İLÇELERE SÜPÜRGE VE ÇÖP ARACI İSTEDİ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
12 Kasım 2021 - Cuma 13:46
 
İLÇELERE SÜPÜRGE VE ÇÖP ARACI İSTEDİ
MHP Milletvekili Baki Ersoy, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Bakan Murat Kurum’dan ilçeler için süpürge ve çöp toplama aracı istedi. Ayrıca Ersoy, kültür evi ve bisiklet yolu da talep etti.
SİYASET Haberi
İLÇELERE SÜPÜRGE VE ÇÖP ARACI İSTEDİ

Ersoy, yaptığı konuşmada, Kayseri’de 17 belediyenin tamamının Cumhur ittifakı belediyeleri olduğunu hatırlattı. Ersoy, konuşmasında şunları söyledi.
“Kayseri ilimizde bulunan 4 Milliyetçi Hareket Partili ve dolayısıyla Cumhur İttifakı mensubu belediyemizin bazı talepleri bulunmaktadır, bunları sizlere iletmek istiyorum: Cennetmekân Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş'in memleketi olan Pınarbaşı İlçe Belediyemizin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için 1 adet çöp toplama aracına ihtiyacı vardır. Belediye bütçesinin araç almaya elverişli olmaması sebebiyle Bakanlığınızdan 1 adet çöp toplama aracı hibe edilmesini talep ediyoruz. Özvatan ilçemizin ise Taşlık-Kavaklı Mahallesi yolu istikametinde toplamda 3.200 metre gidiş-dönüş bisiklet yolu yapılması, ilçe merkezine 1 adet kültürevi yapılması ve Küpeli Mahallesi'nde bulunan imar planlarının genişletilmesi esnasında altlık olarak kullanılması için hâlihazır haritaların yapılması talepleri bulunmaktadır. Bununla birlikte söz konusu belediyenin çevre kirliliğinin giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesinde kullanılmak üzere kamyon ihtiyacı bulunmaktadır. Mali imkânların yetersiz olması sebebiyle temin edilemeyen kamyon aracının satın alınabilmesi için Bakanlığınızın bütçesinin ilgili kalemlerinden karşılanmak üzere belediyeye şartlı nakdi yardım yapılması talep edilmektedir. Sarız Belediyemizin talebi ise konut sıkıntısı sebebiyle sürekli göç veren ilçemize toplu konut yapılabilmesi için belediye tarafından imar planı, tadilat çalışmaları tamamlanma aşamasına getirilmiş TOKİ Konutlarının proje ihalesi ve inşaat ihalesinin yapılması talep edilmektedir. Bununla birlikte, söz konusu belediyenin araç envanterine kayıtlı araçlarının eski model ve yıpranmış olması sebebiyle 1 adet arazöz, 1 adet büyük çöp toplama aracı, 1 adet hafriyat kamyonu, 1 adet ekskavatör, 1 adet de yol süpürme aracı talep etmekteyiz.
    Ayrıca, mülkiyeti Hazine ve Millî Emlak'a ait olan ağaçlandırma, yeşillendirme ve çeşitli sosyal tesis gibi yapılacak projeler için tahsisini talep ettikleri arazilerin, tahsis işlemlerinin değerlendirilerek kamu yararı için tahsislerinin bir an önce gerçekleştirilmesi belediyemiz için oldukça önem arz etmektedir. Sarıoğlan Belediyemizin ise çevre kirliliğinin giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesi amacıyla Sıfır Atık Projesi'nde kullanılmak üzere şartlı nakdi yardım talebi bulunmaktadır. Ayrıca, Sarıoğlan Karaözü Mahallesi'nde bulunan tarihî Şahruh köprüsünün ülke turizmine kazandırılması için köprünün bulunduğu mevkide çevre düzenleme çalışması yapılması gerekmektedir. Belediyenin, yine mali imkânlarının yetersizliği sebebiyle çevre düzenlemesi yapılabilmesi için Bakanlığınızca şartlı nakdi yardım tahsisi edilmesi talep edilmektedir.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İLÇELERE, SÜPÜRGE, VE, ÇÖP, ARACI, İSTEDİ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı