İYİ PARTİLİ ÇALIKSOY BALLI VİLLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
29 Temmuz 2021 - Perşembe 14:42
 
İYİ PARTİLİ ÇALIKSOY BALLI VİLLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
İYİ Parti Talas Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, kamuoyunda ‘Ballı villalar” olarak bilinen Talas İlçesi’nin Reşadiye Mahallesi'nde, Derevenk viyadüğünün hemen yanı başında yapımı planlanan villa parsellerinin peşini bırakmıyor.
SİYASET Haberi
İYİ PARTİLİ ÇALIKSOY BALLI VİLLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Villa parsellerinin olduğu bölgede açıklama yapan Çalıksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a ‘vicdan’ hatırlatmasında bulundu. Çalıksoy, “Memduh Büyükkılıç başkanımız bu parseller konusuda Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında (Hukuken sıkıntı yok ama vicdanen rahatsızım) ifadelerini kullanmıştı. Vicdan her şeyinin önündedir.  Siz bunu söylediniz. Vicdanınız rahat değilse burada bir rahatsız edici bir durum var. O vicdanların rahatlaması için başta Başkan Büyükkılıç ve bu kararın altında imzası olan bürokratları ve meclis üyelerini göreve davet ediyoruz” diye konuştu.
 İYİ Parti Talas Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, İYİ Parti Talas İlçe Başkanı Faik Demir ve partinin diğer meclis üyeleri ile birlikte ‘Ballı villa’ olarak bilinen Talas İlçesi’nin Reşadiye Mahallesi'nde, Derevenk viyadüğünün hemen yanı başında yapımı planlanan villa parsellerinin tabelası önünde basın açıklaması yaptı. 
Basın açıklamasında ilk konuşan İYİ Parti Talas İlçe Başkanı Faik Demir, konun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen aydınlatılmadığını ifade etti. Olayın gün yüzüne çıkmasını isteyen Demir, şunları söyledi:
“Adının ballı villalara çıktığı parselin oradayız. Bildiğiniz üzere Mart 2020’de bir kooperatife buradaki villa parselleri satışı yapıldı. Belediyenin yaptığı ihaleye 2 firma katıldı. Ve burada 221 adet villanın bulunduğu yer 100 bin lira gibi rakamlarla satıldı. Bunun kooparetife satılması yerine insanlara tek tek satılmış olsaydı katma değer daha yüksek olurdu. Bu bedellerin kaç katı ücret belediyemiz gelir elde edecekti. Bunun akabinde kooperatife üye almaya başladılar. Haksız kazanç elde edildiğini düşündük. Bu olayın etik olmadığını bizzati iktidar partisi il başkanı da müfettiş talebi ile dile getirdi. Fakat aradan bir yıl geçmesine rağmen konu ile alakalı kamuoyu aydınlatılmadı. Müfettiş geldi mi ne gibi kararlar verildi? Bunun gün yüzüne çıkmasını istiyoruz. Burada belediyenin en üst seviyede çalışan insanlarda villalar satın aldılar. Çoğunun istifa etmesi söylendi ama istifa etti mi etmedi mi bilmiyoruz? Bununla ilgili kamuoyuna açıklama yapılmasını bekliyoruz. Olayında takipcisi olduğumuzu da kamuoyuna deklare ediyoruz”
Daha sonra söz alan  İYİ Parti Talas Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy ise,  villa parselerinin satışında bazı şaibeli olayların ortaya çıktığını hatırlattı. Çalıksoy, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda imar çalışması yaparak temiz villa parselleri oluşturmuştu. Ve daha sonrada bu parseller ihaleye yolu ile firmaya verilmişti. İhale sonrası yapılan işlemlerle birlikte kooperatife ortak alınmasıyla bu parseller bireysel olarak satışa çıkarılmıştı. Bu ihalenin ardından tartışma olduğundan dolayı burada bazı şaibeli olaylar ortaya çıkmıştır. Bu tartışmalar ve şaibeler ortaya çıktıktan sonra bazı belediye bürokratları görevinden uzaklaştırıldı. Ve bu uzaklaştırma ile beraber kapatılmış olduğunu düşünerek hiç bir işlem yapılmadı” diye konuştu.
VİCDANEN RAHATSIZIM DEMİŞTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın villa parselleri konusunda vicdanen rahatsız olduğunu dile getirdiğini hatırlatan Çalıksoy,  şunları dedi:
“Memduh Büyükkılıç başkanımız bu parseller konusuda Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında aynen şu ifadeyi kulllandı. Hukuken sıkıntı yok ama vicdanen rahatsızım demişti. Bu çok önemli bir sözdür. Vicdanen rahatsız olması ve bu rahatsızlığı kamuoyu ile paylaşması şehrimiz için önem arz ediyor. Bu kararın altınta imzası olan diğer meclis üyeleri ve diğer bürokratlar aynı vicdanen rahatsızlık hissediyorlar mı? Eğer hissediyorlar ise bu vicdanen rahatsız oldukları kararı kesinlikle çözüme kavuşturmalı ve vicdanlarını rahatlatmalı.”
ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE AÇIKLAMA YAPILMALI
Çalıksoy, hangi fiyatlarla parsellerin satıldığının şeffaf bir şekilde açıklanmasını istedi. Çalıksoy, “ Buradan bu ihaleye aşamasından sonra encümen kararı ile kime ne şekilde hangi fiyatlarla parsel satıldığını şeffaf bir şekilde açıklamalarını bekliyoruz. Hangi geçmiş il başkanları veya vekil yakınları, siyasetin içerisinde bulunan şehri yönetenlerin akrabaları, yakınları kim varsa isminin kamuoyu paylaşmasını istiyoruz. Rahatsız olan vicdanınızı rahatlatmak için kamuoyunda bileceği bir şekilde adım atmanızı bekliyoruz. Çünkü bu vicdan her şeyinin önündedir.  Siz bunu söylediniz. Vicdanınız rahat değilse burada bir rahatsız edici bir durum var. O vicdanların rahatlaması için baştaı Başkan Büyükkılıç ve bu kararın altında imzası olan bürokratları ve meclis üyelerini göreve davet ediyoruz ve şaibenin kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İYİ, PARTİLİ, ÇALIKSOY, BALLI, VİLLARIN, PEŞİNİ, BIRAKMIYOR,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı