JANDARMADAN DEAŞ OPERASYONU google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
04 Kasım 2021 - Perşembe 15:01
 
JANDARMADAN DEAŞ OPERASYONU
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin düzenlediği DEAŞ operasyonda Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin üzerinden DEAŞ terör örgütüne ait bilgileri içeren dijital materyal taşıdığı ortaya çıktı.
ASAYİŞ Haberi
 JANDARMADAN DEAŞ OPERASYONU

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye ülkesinde bulunduğu dönem içerisinde DEAŞ silahlı terör örgütü bünyesinde silahlı faaliyet yürüttüğü tespit edilen Suriye uyruklu İ.A. evinde yakaladı.  Şüphelinin Melikgazi ilçesinde bulunan ev ve işyeri adresinde yapılan arama neticesinde, birçok dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip adli makamlara sevk edildi.
Diğer yandan DEAŞ silahlı terör örgütü bünyesinde silahlı faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve üzerinde terör örgütüne ait bilgileri içeren dijital materyal taşıdığı bilgisi alınan, Suriye uyruklu A.E. isimli şahıs  Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan arama neticesinde birçok dijital materyal ele geçirilerek incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilecek.
Yapılan açıklamada, “Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülen faaliyetler, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir.” denildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: , JANDARMADAN, DEAŞ, OPERASYONU,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı