KARADUT BESTE YARIŞMASI’NDA MUHTEŞEM GECE google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
06 Aralık 2021 - Pazartesi 12:51
 
KARADUT BESTE YARIŞMASI’NDA MUHTEŞEM GECE
Talas Belediyesi tarafından düzenlenen Karadut Beste Yarışması, düzenlenen görkemli ödül töreni ve konserle sona erdi. Türk Müziği’nin birbirinden değerli isimlerinin seslendirdiği eserlerle kulakların pası silindi.
KÜLTÜR Haberi
KARADUT BESTE YARIŞMASI’NDA MUHTEŞEM GECE

Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri’nin ve Talas’ın güzelliklerini şiir ve musiki ile anlatmak, nitelikli eserleri de teşvik etmek üzere bir yarışma düzenlediklerini belirterek, “Korona döneminde evlere kapanmayı bir fırsata dönüştürelim diye Amir Hoca’mla istişare ettik. Yarışmayı şubat ayında ilan ettik temmuzda bitirdik. Çok güzel bir tablo çıktı karşımıza. 72 eserin katıldığı yarışmada 3 derece, 9 da mansiyon ödüle layık görüldü. Seçkin jürimiz katılımın artmasında da referans oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“MUSTAFA BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki de, böyle bir programı hazırladıkları için Başkan Yalçın’a teşekkür ederek, “Bize güzel bir an yaşattıkları için başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gönlümüzü dinlendireceğimiz, huzur bulacağımız, sürur içerisinde olacağımız bir gecede sözlerimi daha fazla uzatmadan hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.” dedi.
Konuşmalardan sonra protokol tarafından yarışmada “Talas’ı Seveceksin” isimli bestesiyle birinciliği elde eden Bahadır Sevik’e, “Kayseri Nicedir” ile ikinciliği alan Osman Ergen’e ve “Kayserim Dağlarıyla Yaylalarıyla” üçüncülüğü kazanan Burhan Atik ile 9 eser sahibine mansiyon ödülü verildi.
ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALDI
Ödüllerin verilişinin ardından Türk Müziği’nin güçlü seslerinden Zekai Tunca ve Amir Ateş’in yanı sıra Bahadır Özüşen ve Çiğdem Gürdal, ödül alan eserleri seslendirdi. Ayrıca sanatçılar sevilen şarkıları da okudu.
Ünlü sanatçı Zekai Tunca, Türk Musikisinin TRT dışında korolarda ve böyle yarışmalarda yaşadığını belirterek, “Ben de böyle bir yarışmada jüri üyesi olduğum için mutluyum. Bana bu onuru bahşeden belediye başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Bestekâr Alaeddin Pakyüz de bu güzel gecenin mimarının Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın olduğunu kaydederek kendisine teşekkür etti.
Programın sunuculuğunu TRT Spikeri Ayfer Durak’ın yaptığı geceye katılanlar unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşadı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KARADUT, BESTE, YARIŞMASI’NDA, MUHTEŞEM, GECE,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı