KAZIM YÜCEL'DEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
02 Aralık 2021 - Perşembe 16:08
 
KAZIM YÜCEL'DEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
Yİ Partili Kazım Yücel, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Engelli vatandaşlara yönelik senede bir gün mesaj verilmemesi gerektiğini belirten Yücel, belediyelerin uzun vadeli projelerinde bile engelli vatandaşları düşünmediklerini vurguladı.
GÜNDEM Haberi
KAZIM YÜCEL'DEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Gurup Başkanvekili Kazım Yücel, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Yücel, Kayseri'nin engelli bireyler için zor bir kent olduğunu söyledi.
Kentin idarecilerini bir günlüğüne de olsa engelli bireylerin yerine kendilerini koyarak şehri gezmelerini öneren Yücel, "Görme engelli kardeşim, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş kardeşlerimin veya büyüklerimin sıkıntılarını tam manasıyla çözemeyen yerel yönetimlerimiz var. Kayseri'de planlar yapılırken maalesef engelli kardeşlerimiz yeterince düşünülmüyor. Bunun yüzünden engelli kardeşlerimiz büyük sıkıntılar yaşıyor. Bakın yine kendimi bir engelli kardeşimin yerine koyarak alt geçitleri kullanmak istedim. Ne orduevi önünde ne Hunat önünde ne Kurşunlu Parkı önündeki alt geçitten geçemedim. Buralarda tekerlekli sandalye kullanan kardeşlerim veya büyüklerim nasıl karşıdan karşıya geçecek. Veya kent içerisinde görme engelli kardeşlerimiz için başlatılan sarı şerit uygulaması  ne kadar yeterli?  Bakın yine bir görme engelli kardeşimin yerine kendinizi koyun. Allah aşkına her tarafı gelişi güzel levhalarla doldurdunuz. Denk geldiğiniz bir görme engelli kardeşime sorun kaç kez o levhaya kafasını çarpmış ve yaralanmış. Sadece sarı şerit çekmek yetmiyor,  tehlikeli levhalara da bir çözüm üretmek gerekiyor. Hani toplu taşıma filomuzu engelli bireylerin de rahatlıkla faydalanacağı bir noktaya taşıyacaktık. Bir engelli kardeşim illa birilerinden yardım isteyip de neden otobüse binsin ? Niye ona uygun otobüs sayılarımızı çoğaltmıyoruz. Otobüs içlerine ve otobüs duraklarına neden sesli uyarı sistemleri koymuyoruz. Karşıdan karşıya geçmek isteyen bir engelli  kardeşime neden sesli uyarı sistemini çok görüyorsunuz? Belediyelerin yaptığı yatırımların içlerinde engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını azaltacak uygulamalar yetersiz. Engelli kardeşlerimize yönelik yapılan tesisleri elbette görüyoruz, çoğaltılması gerektiğini de belirtiyoruz. Ama bu insanlar buraya nasıl ulaşacak. Erciyes Üniversitesi karşısındaki Engelsiz Yaşam Merkezine Belsin'deki bir engelli  kardeşim nasıl ulaşacak? Hangi alt geçidi kullanacak? Hangi levhaya kafasını çarpmayacak. Buradan bir kez daha engelli kardeşlerime sesleniyorum. Sizin sorununuz benim sorunum. Elbette yaşadığınız her sıkıntıyı meclise taşımaya, belediyenin sizlere yönelik adım atmalarına zorlayacağım. Şehirlerimizin engellerle dolu olduğunu biliyorum. Kayseri'nin de engelliler için dezavantajlı bir kent olduğunu her ortamda dile getirdim ve getirmeye de devam edeceğim. Sizlerin yaşadığı sıkıntıların çözümü için  elimden geleni yapmaya çalışacağıma bir kez daha söz veriyorum. Buradan şehir yöneticilerine de sizlerin adına bir kez daha sesleniyorum. Gelin, ayrılıkları bir kenara koyalım. Engelli bir kardeşimizin rahat yaşacağı Kayseri'yi hep birlikte inşa edelim. Hep birlikte bu kardeşlerimizin sorunlarını çözelim." dedi.
Yücel sözlerini de "Hepinize engellerin bitirildiği ve her alana rahatlıkla ulaşabildiğiniz bir yaşam diliyorum" mesajı ile bitirdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAZIM, YÜCEL'DEN, ENGELLİLER, GÜNÜ, MESAJI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı