MELİKGAZİ'DEN O HASTANENİN ÇEVRESİNE 2 OYUN PARKI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
23 Nisan 2021 - Cuma 14:41
 
MELİKGAZİ'DEN O HASTANENİN ÇEVRESİNE 2 OYUN PARKI
Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, lösemi, kanser, hemofili, talasemi gibi hastalarının tedavisi için yapılan Çocuk Kanser ve Kemik İliği Nakli Hastanesi’nde inceleme yaptı. Palancıoğlu, hastanenin çevresine 2 çocuk parkı yapacaklarını söyledi.
GÜNDEM Haberi
MELİKGAZİ'DEN O HASTANENİN ÇEVRESİNE 2 OYUN PARKI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve belediye meclis üyeleri Erciyes Üniversitesi’nde hayırseverler ve belediyelerin desteği ve Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) öncülüğünde, lösemi, kanser, hemofili, talesemi gibi hastalarının tedavisi için yapılan Çocuk Kanser ve Kemik İliği Nakli Hastanesi’nde inceleme yaptı. Hastane hakkında bilgiler alan Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi Meclis Üyelerimiz ile birlikte belediye olarak yapımına katkı sağladığımız, Kayserili hayırseverlerimizin desteğiyle yapımı devam eden Erciyes Üniversitesi Çocuk Kanser ve Kemik İliği Nakli Hastanesi’ni ziyaret ettik. Birçok hayırsever belediyenin desteği ile yapımı tamamlanmak üzere olan hastanemizde Melikgazi Belediyesi olarak çorbada bizim de tuzumuz bulundu. Bu kapsamda burada çocuklar şifa buldukça bizler de belediye ve meclis üyeleri olarak faydalanmış olacağız, nasip etmiş olacağız. Öncelikle KANKA derneğine teşekkür ediyoruz. Musa Hocam ve arkadaşları büyük bir özveriyle hastane için çalışıyorlar. Hastalıkta son dönemine gelmiş hastalara iyileşme imkanı sunacak bu hastanemiz.  Kayseri'ye dünyada sıralamaya girecek güzel bir hastane yapılıyor. Belediyeler olarak Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Pınarbaşı gibi farklı belediyelerimiz hastane yapımına destek verdik. Hastaneye destek olmak için Meclis üyelerimizle karar almıştık. Birçok kişinin emeği var burada. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Melikgazi Belediyesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bu yeni hastanemizin çevresine çocuklarımıza sürpriz, iki tane çocuk oyun parkı yapıyoruz. Hayırlı olsun. Yakın zamanda açılacak olan hastanemizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Destekleri için Melikgazi Belediyesi’ne teşekkür eden Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü, “Hastanemizde sona doğru yaklaşıyoruz. İnşallah yaklaşık 1-2 ay sonra açılışını yapıp hizmete açacağız. KANKA Derneği, kanserli çocukların daha iyi ortamlarda tedavilerini sürdürebilmeleri için kurulmuş bir dernek. Kansere karşı bu çocukların tedavilerinde hep birlikte olalım diye bu derneği kurduk. Avrupa ile yarışabilecek bu hastane sağlık turizmi kapsamında şu anda bile bize pek çok ülkeden hasta geliyor nakillerini yapıyoruz. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den, Belediyelerden, hayırseverlere kadar birçok kişinin emeği var bu hastanemizin yapılmasında.  Bugünlere kadar geldik. Sağ olsun belediyelerimiz çok destek oldu. Herkese çok teşekkür ederiz.” diye konuştu. 
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. H. Kutay Taşdemir ise, “Bu hastanemizi şehrimize kazandıran tüm hayırseverlere ve belediyelerimize teşekkür ederim. Çok kıymetli bir hastane kazanıyoruz. Bu hastane tüm dünya geneleninde çokönemli hizmet verecek bir potansiyele kavuştu. Şehir her zaman desteğini üniversitemize hissettirdi. Ülkemize, şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MELİKGAZİ'DEN, O, HASTANENİN, ÇEVRESİNE, 2, OYUN, PARKI,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı