MOBİL EKİPLER 21 BİN VATANDAŞA AŞI UYGULADI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
30 Haziran 2021 - Çarşamba 15:49
 
MOBİL EKİPLER 21 BİN VATANDAŞA AŞI UYGULADI
İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, “"Sağlık tesislerimizin haricinde 43 gezici mobil aşı ekipleri oluşturduk. Bu ekiplerimiz aracılığı ile son 1 hafta içerisinde sadece organize sanayi bölgesinde 21 binin üzerinde aşı uygulanmıştır” dedi.
SAĞLIK Haberi
MOBİL EKİPLER 21 BİN VATANDAŞA AŞI UYGULADI

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kocasinan İlçe Sağlık Müdürlüğü mobil aşı ekipleri, alışveriş merkezleri ve sanayi siteleri gibi nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yürüttükleri aşı çalışmalarına devam ediyor. Sırası gelen vatandaşlara aşılarını randevusuz olarak uygulayan mobil ekipler, dün de Galericiler Sitesi ve Argıncık Toptancılar Sitelerine giderek bölgedeki vatandaşlara aşılarını uyguladı.
Yürütülen aşılama çalışmaları hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli; Kayseri’de Aile Sağlığı Merkezleri ve hastaneler başta olmak üzere birçok noktada aşı uygulaması yapıldığına değinerek; "Sağlık tesislerimizin haricinde 43 gezici mobil aşı ekipleri oluşturduk. Bu ekiplerimiz aracılığı ile son 1 hafta içerisinde sadece organize sanayi bölgesinde 21 binin üzerinde aşı uygulanmıştır. Vatandaşlarımızın aşıya ilgisi oldukça yüksek. Sağlık çalışanlarımızda vatandaşlarımızın ilgisine karşılık verebilmek için yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyorlar. Şu an itibari ile de Kayseri’de yaklaşık 823 bin doz aşıya ulaştık" ifadelerini kullandı.
Son günlerde açıklanan verilere göre Kayseri’deki vaka sayılarında artış görüldüğünü dile getiren Benli; “Aşılama oranımız her geçen gün artarak yükseliyor. Şu an itibariyle Türkiye ortalamasındayız. Vatandaşlarımızın ilgisi ve sağlık çalışanlarımızın gayretiyle kısa zamanda bu ortalamanın üzerine çıkacağımıza inanıyorum. Normalleşmeye çok yaklaştığımız bu riskli dönemde tüm vatandaşlarımızı aşının gücüne inanarak tereddütsüz bir şekilde aşı olmaya davet ediyorum” dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MOBİL, EKİPLER, 21, BİN, VATANDAŞA, AŞI, UYGULADI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı