OP. DR. EMRE YURDAKUL: KÖK HÜCRE TEDAVİSİYLE İYİLEŞME ORANI ÇOK YÜKSEK google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
28 Nisan 2022 - Perşembe 14:54
 
OP. DR. EMRE YURDAKUL: KÖK HÜCRE TEDAVİSİYLE İYİLEŞME ORANI ÇOK YÜKSEK
Kayseri System Hospital doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, son yıllarda ortopedide kök hücre tedavisinin oldukça yaygınlaştığını buna bağlı olarak da ameliyatsız tedavilerde büyük artış olduğunu dile getirdi.
SAĞLIK Haberi
OP. DR. EMRE YURDAKUL: KÖK HÜCRE TEDAVİSİYLE İYİLEŞME ORANI ÇOK YÜKSEK

Özellikle eklem kıkırdak rahatsızlıkları ve omuz tendon yırtılmaları gibi ortopedik rahatsızlıklarda hastanın yaşını ve kilosunu da dikkate alarak kök hücre tedavisine başvurduklarının altını çizen Op. Dr. Emre Yurdakul, bu yöntemle ameliyat safhasına geçmeden hastalarımıza kök hücre uygulaması yapıyoruz ve yüksek oranda başarı elde ediyoruz, dedi.
Kök hücrenin en verimli şekilde karın ön duvarındaki zengin yağ dokularından elde edildiğine dikkat çeken Yurdakul, hastamızdan aldığımız yağ dokusunu laboratuvar ortamında ayrıştırıp kök hücreye çeviriyor ve kısa sürede ihtiyaç duyulan bölgeye uyguluyoruz. Bu yeni hücreler, yıpranmış bölgeyi hızla iyileştirmeye başlıyor ve bu şekilde hastamız ağrılarından kurtuluyor, şeklinde konuştu.
Sürekli devam eden ortopedik ağrıların tedavisinde erken müdahalenin büyük önem taşıdığını ve hastaların vakit geçirmeden uzman desteği almaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul: “İlerleyen yaşlardaki tedavilerde kök hücre uygulamasında iyileşme oranı düşük olacağından artroskopik yani kapalı ameliyat yöntemini uyguluyoruz, elbette bu da iyi bir çözüm ancak kök hücre, konfor açısından öncelikli tercihimiz.” dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: OP., DR., EMRE, YURDAKUL:, KÖK, HÜCRE, TEDAVİSİYLE, İYİLEŞME, ORANI, ÇOK, YÜKSEK,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı