ÖZCAN: YAZIMIZ KIŞA ÇEVRİLMESİN google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
02 Kasım 2021 - Salı 12:09
 
ÖZCAN: YAZIMIZ KIŞA ÇEVRİLMESİN
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan, iş dünyası, ekonomi ve sanayinin durumunu değerlendirdi.
EKONOMİ Haberi
ÖZCAN: YAZIMIZ KIŞA ÇEVRİLMESİN

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan, iş dünyası, ekonomi ve sanayinin durumunu değerlendirdi.
ASKON Kayseri Başkanı Ali Özcan, “Pandemi nedeniyle kapanmaların sonrasında iş dünyasının nasıl olacağı soru işareti vardı. Özellikle nispeten küçük ölçekli esnafımız zorluklarla boğuşuyordu. Pandemiye bağlı yaşanan durumun salgın öncesi gibi olmamakla beraber ciddi bir iyileşme yaşadığını gördük. En azından kepenk kapatma noktasından uzaklaşıldı. Sanayicilerimiz için ise farklı bir durum söz konusu idi. İhracat kalemi yüksek olan firmalarımızın sorunlarla daha kolay başa çıkabildiğini gördük. Ekim ayı rakamlarına baktığımızda da önceki senelere oranla iyiye doğru bir gidiş görüyoruz. Bu çizgiyi korumak adına yapılması gerekenlere odaklanmalıyız ki yazımız kışa çevrilmesin. Halen çözülemeyen konteyner problemine zam yükleri eklendi. Doğalgaza ve elektriğe gelen zamlar sanayicinin belini büküyor. Üretim maliyetinin artması ile gelen fiyat artışları dünya üzerindeki ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Büyük bir ülke ekonomisi için sanayicinin karşısında değil yanında olmalıyız” şeklinde konuştu.
Ali Özcan, “ Kurlarda yaşanan artışlar dönemsel olarak kazanç ya da zararlar getirebilir ancak kur yükselişleri ülkemiz için önceki yıllarda ekonomik canlanma getirmemiş aksine zorluklara neden olmuştur. Yükseliş veya azalışlardan öte önemli olan kurların sabit noktaya oturmasıdır. İthalatta dolarla aldığımız için yaşanan değişikler öngörülebiliyor ancak imalata ve etiketlere yansıyan doların etkisini öngörmemiz henüz mümkün değil.  Bizim için düşündürücü olan yer son dönem atılımları ve yükselen ihracatın, küçük ve orta ölçekli işletmelerdeki artışın seyir rotasından sapmakta olmasıdır.” açıklamasında bulundu. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÖZCAN:, YAZIMIZ, KIŞA, ÇEVRİLMESİN,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı