ÖZTEMUR, “ÖĞRENCİLERİN VE VELİLERİN EĞİTİM GÖRDÜKLERİ KURUMLARINA GÜVENMELERİ ÇOK ÖNEMLİ” google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
21 Ekim 2021 - Perşembe 13:52
 
ÖZTEMUR, “ÖĞRENCİLERİN VE VELİLERİN EĞİTİM GÖRDÜKLERİ KURUMLARINA GÜVENMELERİ ÇOK ÖNEMLİ”
Danismanim.Org destek olduğu eğitimde iyi örnekler projesi kapsamında İdeal Eğitim Kurumları Müdürü Murat Öztemur ile bir araya geldi.
EĞİTİM Haberi
ÖZTEMUR, “ÖĞRENCİLERİN VE VELİLERİN EĞİTİM GÖRDÜKLERİ KURUMLARINA GÜVENMELERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Eğitimde iyi örnekler projesi kapsamın da görüşüne başvurduğumuz Murat Öztemur başarılı eğitim sürecinde ki püf noktalara değindi.

Murat Öztemur, başarılarında en önemli faktörlerin başında bu işi severek yapmalarının olduğunu belirterek, çocukların güven duyduğu yerde başarılı olduklarını söyledi. Öztemur, eğitim konusundaki samimiyetlerini öğrencilerin-velilerin gördüğünü ve bunun karşılığı olarak yüksek bir teveccühle karşılaştıklarını söyledi.

Öğrencilerin eğitimi için önce öğretmenin eğitilmesi gerektiğini söyleyen Murat Öztemur, her yıl düzenli olarak öğretmenlerine eğitici eğitimleri ve oryantasyon çalışmaları yaptıklarını, öğretmenlerin gerek teknolojik gerek pedagojik eğitimlerine ciddi zaman ayırdıklarını belirterek, bunun Pandemi döneminde ciddi anlamda meyvelerini aldıklarının üzerinde durdu.

Pandemi döneminde programlı uzaktan eğitime başlama noktasında Kayseri'de ilk, belki de Türkiye' de bile ilk başlayan kurum olduklarını belirten Murat Öztemur, pandemi sürecinde 25 Mart 2020 itibariyle programlı uzaktan eğitime başladıklarını, Milli Eğitim Bakanlığının ara verme kararının hemen sonrasında 16 Mart 2020 tarihi itibariyle öğretmenlerini bu konu ile ilgili teknolojik ve pedogajik kapsamda eğitime aldıklarını söyledi.

Veli ve öğrencilerinin teveccühü ile kurumlarına güvenin çok üst seviyede olduğunu belirten Murat Öztemur, öğrencilerin ve velilerin eğitim gördükleri kurumlarına güvenmelerinin çok önemli olduğunu, tüm kurumlarda veli ve öğrencilerinin eğitim alacakları kurumlarına güvenmelerinin kendilerini de mutlu ettiğini bunun Kayseri'de eğitimi daha da ileri taşıyacağını belirtti.

Okulda öğrenci takibinin daha öğrencilerin servisleriyle evlerinden çıkmadan başladığını, okula adım attığı andan itibaren profesyonel bir takip sistemi ile öğrencileri takip ettiklerini belirten Murat Öztemur, kurumunun öğrenciyi ilk kayıt aşamasından itibaren gerek bireysel gerek grup içi gözlemlediklerini, her öğretmenin her bir öğrencisi için öğrenci tanıma portfolyoları doldurduğunu söyledi.

İÖS (İdeal Öğrenme Saati) çalışmaları ile öğrencilerle randevulu olarak bire bir soru çözümleri yaptıklarını söyleyen Murat Öztemur,  bu nedenle ders programına göre ihtiyaçtan fazla öğretmenle çalıştıklarını bunun çok güzel sonuçlarını aldıklarını söyledi. Özellikle 11-12.sınıf öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği Aydede Kamplarının öğrencilerin çalışma alışkanlıklarını geliştirme adına çok önemli geri dönüşlerinin olduğunu ve öğrencilerin akşam 22:00'ye kadar devam eden kamp programında yaptığı çalışmanın başarılarına direkt yansıdığını söyledi.

İdeal Eğitim Kurumları Rehberlik bölümü olarak öğrencilerle haftalık görüşmeler ve program takibinin yapıldığını, aynı şekilde velilerin de belirli periyotlarda düzenli olarak aranıp öğrencileri hakkında bilgi verildiğini, pandemi döneminde de bunun aksatılmayarak telefon görüşmelerinin yanı sıra, zoom üzerinden sıklıkla veli görüşmeleri ve veli toplantıları yapıldığını belirtti.

İdeal öğretim kurumları olarak velilerin öğrencileri ile ilgili olarak tam anlamıyla bilgilendirildiğini, öğrenci ders durumu, devam-devamsızlık bilgileri, öğrencilere verilen ödevler ve ödev kontrollerinin dahi kullanılan otomasyon sistemi ile velilere verildiğini, velilerin cep telefonlarına kurdukları basit bir aplikasyonla öğrencisi ile ilgili tüm verilere anında erişebildiğini söyledi.

"Başarı için varız." Sloganıyla çıktıkları eğitim faaliyetlerine "En iyiye, daha ileriye..." diyerek devam ettiklerini belirten Öztemur, bir an önce maskesiz, mesafesiz, öğrenci-öğretmen ve velilerin sağlıkla devam ettirecekleri eğitim-öğretim yılı olması temennileriyle sözlerini bitirdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÖZTEMUR,, “ÖĞRENCİLERİN, VE, VELİLERİN, EĞİTİM, GÖRDÜKLERİ, KURUMLARINA, GÜVENMELERİ, ÇOK, ÖNEMLİ”,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı