REİS BUĞDAYI BİLE VAR google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
02 Temmuz 2021 - Cuma 11:06
 
REİS BUĞDAYI BİLE VAR
Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" sloganıyla yola çıkılarak ekilen çeşitli tohumların demonstrasyon çalışmaları yapıldı. Tescil edilen reis, nacibey ekmeklik buğday çeşidi, ayşehanım tritikale ve çiftçi çemen çeşidinin hasattan önce kontrolleri gerçekleştirildi.
EĞİTİM Haberi
REİS BUĞDAYI BİLE VAR

Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" sloganıyla yola çıkılarak ekilen çeşitli tohumların  demonstrasyon çalışmaları yapıldı. Tescil edilen reis, nacibey ekmeklik buğday çeşidi, ayşehanım tritikale ve çiftçi çemen çeşidinin hasattan önce kontrolleri gerçekleştirildi. 
Tarım ve Orman Bakanlığı  Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü İle  Türkiye  Tohum  Sanayicileri  ve  Üreticileri  Alt  Birliği  (TSÜAB)  arasında 12.12.2019  tarihinde  imzalanan  protokol  kapsamında Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü' ne  bağlı  olarak  faaliyet gösteren Enstitü Müdürlükleri ile TSÜAB'a üye özel sektör firmaları tarafından tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları 2019-2020 üretim sezonunda Kayseri’de ilk kez İl Tarım Müdürlüğü aracılığı ile Bünyan İlçesinde başlatılmıştı.
2020-2021 üretim sezonunda yelpaze genişletilerek, çalışmalarımızda daha fazla ilçemizin ve daha çok çiftçimizin yerli ve milli tohumlarla tanışması için Develi, Kocasinan, Özvatan, Felahiye ve Melikgazi İlçeleri de dahil edildi.
Kayseri’de Kahramanmaraş Doğu Akdenız Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde; Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce tescil edilen REİS ekmeklik buğday çeşidi, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce tescil edilen NACİBEY ekmeklik buğday çeşidi, Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce tescil edilen AYŞEHANIM tritikale çeşidi, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce tescil edilen ÇİFTÇİ çemen çeşidinin ekilişi 5 dekarlık alanlarda Kocasinan’da gerçekleştirilmişti.
Hasat öncesi dönemde ilimiz için proje koordinatörlüğünü yürütmekte olan Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tarla Bitkileri Bölümünde görev yapmakta olan Doç. Dr. Rukiye Kara ve Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ile Kocasinan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik personellerinin katılımı ile ekimi yapılan çeşitlerle ilgili hasat öncesi kontroller gerçekleştirildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: REİS, BUĞDAYI, BİLE, VAR, ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı