SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN AŞI DAVETİ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
17 Temmuz 2021 - Cumartesi 11:26
 
SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN AŞI DAVETİ
Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli Kayseri’de yürütülen aşılama çalışmalarını değerlendirdi. Benli, tüm vatandaşları bir kez daha aşı olmaya davet etti.
SAĞLIK Haberi
SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN AŞI DAVETİ

Koronavirüs ile mücadelede en önemli silah olan aşılama konusunda Kayseri’de yürütülen faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor. Kamu, Özel, Üniversite Hastaneleri, Aile Sağlığı Merkezlerinin yanında mobil aşı ekipleri sayesinde alışveriş merkezleri, Organize Sanayi Bölgeleri, fabrikalar, işyerleri gibi nüfusun yoğun olduğu bölgelerde de vatandaşlar randevusuz olarak aşılarını yaptırabiliyor.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli eski normallerimize bir an önce dönmek için tek yolun aşıdan geçtiğini belirterek; “Korona virüs ile mücadelede temizlik, maske, mesafe kurallarına uymakla beraber en önemli silahımız aşıdır. Ülkemizde aşılama çalışmaları Sağlık Bakanlığımızın belirlediği takvime göre sistemli bir şekilde devam etmiş ve geçen hafta itibariyle 17 yaş üstü tüm vatandaşlarımız için aşı uygulamasına başlanmıştır.  Tüm sağlık tesislerimizde aşılama işlemleri yapılmakla birlikte, Organize Sanayi Bölgesi, fabrikalar, işyerleri, nüfusun yoğun olduğu yerlerde oluşturduğumuz aşı noktalarında vatandaşlarımız aşılarını olabilmektedir. Mobil aşı ekiplerimiz ile aynı anda birçok noktada aşılama işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Aşısını yaptırmayan vatandaşlarımızı bir kez daha aşı olmaya davet ediyorum” dedi. 
Kayseri’de Aşı Seferberliği Devam Ediyor
Kayseri İl Sağlık Müdürü Benli, pandemi ile mücadelede en büyük gücün aşı olduğunu belirterek “Sağlık Bakanlığımızın belirlediği gruplamalar baz alınarak sistemli şekilde İlimizde aşı çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar Kayseri’de yaklaşık 1 milyon 15 bin doz aşı yapılırken yaklaşık 641 bin 1. doz, 320 bin de 2. doz aşı uygulandı. Aşı uygulama noktaları İlimizde arttı ve vatandaşlarımızın aşıya ulaşımı kolaylaştı. Covid-19 ile mücadelede aşı en büyük silahımız olduğunu biliyoruz, bu nedenle aşı sırası gelen gençlerimiz, gurbetçilerimiz ve tüm vatandaşlarımızı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden veya 182'den kendilerine en yakın sağlık tesisine randevu alarak aşılarını yaptırmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAĞLIK, MÜDÜRÜNDEN, AŞI, DAVETİ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı