SOSYAL MEDYA SATIN ALMA KARARLARINI DEĞİŞTİREBİLİYOR google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
06 Mayıs 2021 - Perşembe 15:18
 
SOSYAL MEDYA SATIN ALMA KARARLARINI DEĞİŞTİREBİLİYOR
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Akademi Platformu eğitim faaliyetleri kapsamında üyelerine yönelik “Şirketler İçin Sosyal Medya ve İçerik Yönetimi” konulu eğitim semineri düzenlendi.
EKONOMİ Haberi
SOSYAL MEDYA SATIN ALMA KARARLARINI DEĞİŞTİREBİLİYOR

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Akademi Platformu eğitim faaliyetleri kapsamında üyelerine yönelik “Şirketler İçin Sosyal Medya ve İçerik Yönetimi” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Ekonomist Onur Çetin tarafından verilen eğitim, video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Eğitim seminerine KAYSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve KAYSO üyeleri katıldı. 

Sunumuna sosyal medyanın tarifi ile başlayan Onur Çetin, “Sosyal medya internet teknolojilerini kullanarak iletişim kurmayı, bilgi paylaşmayı ve içerik üretmeyi sağlayan ve içeriği kullanıcılar tarafından belirlenen bir platformdur. Sosyal medya her ne kadar yeni bir alan gibi görünse de tarihi eskilere dayanıyor. İnsanların sosyalleşme isteğinin ortaya çıkması ile oluşmuş bir kavramdır” dedi.

Sosyal medyanın ön plana çıkmasının birçok sebebi olduğunu ifade eden Çetin, özellikle erişiminin kolay olması, özgür bir şekilde kullanılması ve yeniliğe açık olmasının bunlardan birkaç tanesi olduğunu belirterek, sosyal medyada olayları anlık olarak takip edebildiklerini ve kullanıcıların yeniliklerden anında haberdar olduklarını söyledi.

Sosyal medyanın en önemli özelliklerinden bir tanesinin özgürlük olduğunu vurgulayan Çetin, geleneksel medyanın güçler ayrılığının bir parçası olduğunu ancak sosyal medyanın erişilebilen ve herkes tarafından eşit düzeyde müdahale edilebilen global bir platform olduğundan daha özgür olduğunu belirtti.

Sosyal medyanın markalar açısından önemine değinen Çetin şunları söyledi: “Aslında sosyal medya bize iki imkan sunuyor. Hem tüketicilerimize yani potansiyel müşterilerimize ulaşmayı sağlıyor hem de rakiplerimize ulaşmamızı, onların yaptıklarını çok rahat bir şekilde görmemizi sağlıyor. Artık sosyal medya satın alma eğiliminde oldukça yüksek bir öneme sahip. Birçok insan buradaki yorumlara okuyarak satın alma kararlarını değiştirebiliyor. Haber alma ve bilgi paylaşımının yoğun yapıldığı ve herkesin burada olduğunu düşündüğümüz içinde, bizimde marka olarak sosyal medyada yer almamız ve yaptığımız çalışmalardan insanları bilgilendirmemiz büyük bir önem taşıyor”   

Onur Çetin programın ilerleyen kısımlarında, markalar neden sosyal medyada olmalı, sosyal medya pazarlaması, markalar için sosyal medyanın önemi ve dijital pazarlama gibi konularda katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SOSYAL, MEDYA, SATIN, ALMA, KARARLARINI, DEĞİŞTİREBİLİYOR,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı