TOMARZA ESNAFI CHP’Lİ VEKİLE DERT YANDI: “BİZ BİTTİK AĞABEY ALLAH İÇİN GELİN!” google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
12 Eylül 2021 - Pazar 12:37
 
TOMARZA ESNAFI CHP’Lİ VEKİLE DERT YANDI: “BİZ BİTTİK AĞABEY ALLAH İÇİN GELİN!”
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Tomarza’da esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlar fiyat artışlarından şikayet ederken, bir çiftçi Milletvekili Arık’a, “Tohum alamıyoruz, hayvanlarımıza destek alamıyoruz. Hiçbir şey alamıyoruz. Biz bittik ağabey, yemin yanına varılmıyor. Allah için gelin Allah için yapın” diye dert yandı. Çiftçiyi dinleyen Arık, “Değiştireceğiz inşallah, milletin parasını millet için harcayacağız” diye konuştu.
SİYASET Haberi
TOMARZA ESNAFI CHP’Lİ VEKİLE DERT YANDI: “BİZ BİTTİK AĞABEY ALLAH İÇİN GELİN!”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, CHP Tomarza İlçe Başkanı Ertan Demirezen Tomarza’da esnaf ve vatandaşlarla buluştu. İyi Parti Tomarza İlçe Başkanı Ümit Koçoğlu’nun da katıldığı ziyarette, Arık’ı karşısında gören bir çiftçi şikayetini dile getirerek, ““Tohum alamıyoruz, hayvanlarımıza destek alamıyoruz. Hiçbir şey alamıyoruz. Biz bittik ağabey, yemin yanına varılmıyor. Allah için gelin Allah için yapın” diye dert yandı. Çitçiyi dikkatle dinleyen Arık, “Değiştireceğiz inşallah, milletin parasını millet için harcayacağız. Bu hükümet başkalarına harcıyor” dedi. 
Esnaf zincir marketlerin kendilerini mağdur ettiğini ifade ederken, sattıkları ürünü bir hafta sonra aynı fiyattan alamadıklarını belirterek, fiyat artışlarından şikayetçi oldu. CHP heyeti ile karşılaşan Tomarza Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Polat da, fiyat artışlarıyla ilgili olarak esnafın suçlandığını belirterek, “Bunu denetlemek esnafın görevi değil ki, devlet bunu denetleyecek. Esnaf Hali mi denetleyecek, komisyoncuyu mu denetleyecek, toptancıyı mı denetleyecek. Şimdi domates 5 lira. Karpuz öyle… Tarladan çıktı, insanlar çöpe döküyor ama fiyatlar düşmüyor ne hikmetse… Marketler yasası meclis açıldığı zaman çıkacakmış. O çare olmaz efendim. 7 tane market oldu, herkes açacağını açtı. Bunu biliyorlardı zaten, marketlerin sahibi de mecliste oturuyor zaten, bir şekilde ortaklığı var. Yasa çıksa da bu saatten sonra bize faydası olmaz ama inşallah iyi şeyler olacak diye bekliyoruz” diye konuştu. 
Ziyaret sırasında Tomarza Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Özçetin, “Esnafın hali ne olacak” diye soran CHP Kayseri Milletvekili Arık’a, “Esnafın hali derken, yaptığı cezayı kendi eliyle kendi çekecek” dedi. Arık’ın “Yaptığı ceza derken” sözleri üzerine açıklamalarını sürdüren Özçetin, “5 yılda bir söz hakkı veriyorlar. Söz hakkını iyi değerlendir, iyiye git… Kötüye gerek yok. Aha halimizi görüyorsun. Şikayet değil ama 41 yıldır burada esnafım 41 yıl… 41 yılın cezasını bu sene bize çektirdiler. Senetlerimizi ödeyemiyoruz” diye konuştu. 
Pandemi döneminde verilen desteğin yetersiz olduğunu ifade eden bir esnaf ise iktidar mensuplarının “Avrupa bizi kıskanıyor” sözlerine tepki göstererek, “Avrupa bizi nasıl kıskanıyor sayın vekilim ben anlayamadım” dedi.   

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TOMARZA, ESNAFI, CHP’Lİ, VEKİLE, DERT, YANDI:, “BİZ, BİTTİK, AĞABEY, ALLAH, İÇİN, GELİN!”,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı