TURİZMİ CANLANDIRACAK PROJE BASINA TANITILDI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
06 Temmuz 2021 - Salı 21:30
 
TURİZMİ CANLANDIRACAK PROJE BASINA TANITILDI
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, seçim projeleri arasında söz verdiği, Selçuklu Anıtı projesini bugün kamuoyu ile paylaşmak için basın toplantısı düzenledi.
GÜNDEM Haberi
TURİZMİ CANLANDIRACAK PROJE BASINA TANITILDI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, seçim projeleri arasında söz verdiği, Selçuklu Anıtı projesini bugün kamuoyu ile paylaşmak için basın toplantısı düzenledi.

730 metrekarelik bir alanı kaplayan, 10 metre yüksekliğinde 15 metre genişliğinde olan çift başlıklı kartal anıtına hareket, kartal sesi gibi çeşitli fonksiyonlar yüklendi.

Selçuklu mimarisini gelecek kuşaklara aktarmak hem de kültür-sanat ve turizme katkı sağlamak için Selçuklu Meydanı ve Anıtı projesini hayata geçirmek istediklerini söyleyen Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Kayseri’nin her bir köşesinde Selçuklu dönemine ait medreseler, camiler, hanlar, hamamları görebilirsiniz. Artık birçok alanda turizm yapılabiliyor. Bir Selçuklu simgesi olarak çift başlıklı kartal olarak projelendirdiğimiz Selçuklu Anıtı’nı sizlerle paylaşıyoruz. Turizmi bir şekilde hareketlendirmemiz lazım. Bu konuyu masaya yatırdığımız da da Büyük Selçuklu Devleti ortaya çıkıyor. Kayseri bir Selçuklu şehri. Melikgazi’miz ismini Selçuklulardan alan bir ilçe. Selçuklu eserleri ile dolu bir ilçeye hizmet veriyoruz. Bu konuda bir Selçuklu Meydanı ve Anıtı yapalım istedik. Selçuklu denince akla, samimiyet, güven, mücadele ve mütevazılık geliyor. Selçuklu birçok değere sahip. Selçuklunun çift başlı kartalı hükümeti ve gücü temsil eden bir öge olarak ortaya çıkıyor. Bu projemize henüz onay verilmedi. Kamuoyu yoklaması yaptıktan sonra bu anıt ve meydan projemizi hayata geçireceğiz.  730 metrekarelik bir alanı kaplayan, 10 metre yüksekliğinde 15 metre genişliğinde olan anıtımızın etrafında geniş bir meydan altında bir toplanma alanı ve çevresinde fotoğraf çekilebilecek alanlar oluşacak. Özellikle Anıtın arkasında Erciyes Dağı olsun istiyoruz. Kayseri’yi temsil eden bir simge olması lazım. Selçuklu Anıtının Kayseri’ye damga vurması lazım. Şehre gelen turisti bu alana çekmek istiyoruz. Selçuklu Meydanı ve Anıtının Kayserimizde yapılması kayserinin Selçuklu kenti olduğunu vurgulamak açısından önemli diye düşünüyorum. Bu vesile ile kamu oyunun takdirine sunacağız. Sosyal medyada anketler yaparak kamuoyuna Kayseri’ye yakışıp yakışmayacağını soracağız.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TURİZMİ, CANLANDIRACAK, PROJE, BASINA, TANITILDI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı