TÜRKİYE ACİL TIP UZMANLARI BİLİM MERKEZİ’NE HAYRAN KALDI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
07 Mart 2022 - Pazartesi 12:37
 
TÜRKİYE ACİL TIP UZMANLARI BİLİM MERKEZİ’NE HAYRAN KALDI
Türkiye Acil Tıp Derneği, Doğa Tıbbı Çalışma Grubu, Erciyes-Kapadokya Kış Eğitimi programı çerçevesinde Kayseri Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaretçiler, Bilim Merkezi’ne duydukları hayranlığı ifade ederek, Başkan Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
SAĞLIK Haberi
TÜRKİYE ACİL TIP UZMANLARI BİLİM MERKEZİ’NE HAYRAN KALDI

Türkiye Acil Tıp Derneği(TATD), Doğa Tıbbı Çalışma Grubu’nun, Erciyes-Kapadokya Kış Eğitimi, Doç. Dr. İsmail Altıntop koordinatörlüğünde ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Feridun Çelikmen başkanlığında gerçekleşti. Program kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Türkiye’deki TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezinden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’ndeki birbirinden ilginç ve önemli bölümleri gezen Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve TATD Doğa Çalışma Grubu Başkanı Dr. Mustafa Feridun Çelikmen ve TATD çalışma gurubu üyelerine, Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Yaylagül, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop eşlik etti. 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Doğa tıbbını ülkede tanıtmak, bu konuda farkındalığı arttırmak ve ilgilenen üyeleri ile bu alanda faaliyetler yürütmek amaçlarıyla 2020 yılında kurulan Doğa Tıbbı Çalışma Grubu üyelerini Kayseri Bilim Merkezi’nde ağırlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, doğada zor koşullarda müdahale yöntemleri yanında, Uzay Tıbbı ve Kutup Tıbbı ile ilgili başlangıç eğitimlerini de içeren etkinlik kapsamında misafirlere ev sahipliği yaptı. 
“HEYECAN VERİCİ BİR BULUŞMA OLDU”
Ziyarette, doğa tıbbı ile ilgilenen hekim gruplarını gezdirdiklerini ifade eden ve büyük bir heyecan verici bir buluşma olduğunu belirten Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Yaylagül, gelecekte bilimin ne kadar önemli olduğunun farkındalığını sağlamak adına çok kıymetli misafirleri ağırladıklarına değinerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
BAŞHEKİM BİLİM MERKEZİ’Nİ HERKESE ÖNERDİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a ev sahipliği yaptıkları ve Bilim Merkezi’ni açtıkları için teşekkür eden Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop ise diğer etkinlikleri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.’de gerçekleştireceklerini ifade etti. Ayrıca 50’ye yakın uzman ile Kayseri Bilim Merkezi’nde bulunduklarını söyleyen ve Kayseri’de böylesine bir merkezin olmasından dolayı gurur duyduklarını dile getiren Altıntop, Bilim Merkezi’nden istifade etmeyi, öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara önerdi. 
“ENFES TESİSTE ÇOK MEST OLDUM”
Bilim Merkezi’ni inşa eden Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve TATD Doğa Çalışma Grubu Başkanı Dr. Mustafa Feridun Çelikmen de şunları kaydetti:
“Büyükşehir Belediyemizin bu enfes tesisinde, bizlerin genelde kafamızı gökyüzüne kaldırmayan bir millet olaraktan atalarımızın, ecdadımızın bir yerde ruhunu şâd ettik. Çok mest oldum. Çok güzel bir tesis. Ben başta Büyükşehir Belediyemizi, İsmail hocamızı kutluyorum. Kayseri gibi gerçekten birçok konuda öncülük eden, özellikle eğitim, bilim ve teknoloji konusunda, Anadolu Kaplanları yetiştiren bir ilde olmaktan büyük mutluluk duyduk.”
Ziyarette, Bilim Merkezi Müdürü ve Astrofizikçi Can Terzioğlu, Planetaryum ve Bilim Merkezi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ziyaretçilere ayrıca bilim tarihini tanıtıcı vizdeolar izlettirilerek, gök cisimleri görüntüleme deneyimi de yaptırıldı. Ayrıca Kayseri’deki doğa tarihine yönelik de bilgiler verilen ziyaret sonunda ziyaretçilere, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Ayaydın ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Yaylagül tarafından Kayseri’ye ait tarihi kümbetin maketi hediye edildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TÜRKİYE, ACİL, TIP, UZMANLARI, BİLİM, MERKEZİ’NE, HAYRAN, KALDI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı