YILIN AHİSİ MEHMET DURAK’A PLAKET TAKTİM ETTİ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
28 Eylül 2021 - Salı 22:30
 
YILIN AHİSİ MEHMET DURAK’A PLAKET TAKTİM ETTİ
Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, ilçede yılın ahisi seçilen Mehmet Durak’ı işyerinde ziyaret ederek plaket taktim etti.
GÜNDEM Haberi
YILIN AHİSİ MEHMET DURAK’A PLAKET TAKTİM ETTİ

Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, ilçede yılın ahisi seçilen Mehmet Durak’ı işyerinde ziyaret ederek plaket taktim etti.
Pınarbaşı İlçesinde yaklaşık 40 yıldır baba mesleği olan kunduracılık işiyle uğraşan 65 yaşındaki Mehmet Durak, 34. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Pınarbaşı Esnaf ve Sanatlar Odası tarafından 'Yılın Ahisi' seçildi. Bu kapsamda, Pınarbaşı İlçe Kaymakamı İbrahim Gökmen, Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ile Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Akbaş, yılın Ahi'si seçilen Mehmet Durak'ı işyerinde ziyaret ederek plaket taktim etti.
Ahilik geleneğinin yüzyıllardır geçerliğini koruduğunu ve Türk kültürünün en önemli kazanımlarından biri olduğunu belirten Başkan Menduh Uzunluoğlu, Hiç kuşkusuz ki, kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan Pınarbaşı’mızda esnaflarımız Ahilik ilkelerini yaşatma çabası içerisindeler. Ahilik teşkilatının temel amacı toplumda huzur ve barışı temin etmektir. Özünde dürüstlük, güvenilirlik, kul hakkı, helal lokma, çalışma, yardımlaşma, paylaşma gibi çok önemli ahlaki değerler taşımaktadır. Geçmişten bize kalan bu emaneti korumalı, yaşatmalı gelecek nesillere aktarmayız. Esnaflık sadece para kazanmak değil, sadece iyi ürün üretmek ve bunu pazarlamak değil; esnaflık aynı zamanda hem usta-çırak ilişkisinin yaşatılması ve geleceğe taşınması hem de diğer esnaflara ve halka örnek olmasıdır. Ben bu anlamda yılın ahisi seçilen başta Mehmet durak beyi ve diğer genç kardeşlerimi bir kez daha tebrik ediyorum dedi.
Kaynak: Editör:
Etiketler: YILIN, AHİSİ, MEHMET, DURAK’A, PLAKET, TAKTİM, ETTİ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı