Reklamı Geç
HABER DETAY
YÜCEL MUHTARLARA SESLENDİ; MÜRACAATI YAPIN
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, mahallelerin kırsal köy statüsüne dönüşü için belediyelerin çalışması olduğunu ve son virajda olunduğunu belirterek, muhtarlara seslendi.
17 Nisan 2021 - Cumartesi 21:05
GÜNDEM

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, mahallelerin kırsal köy statüsüne dönüşü için belediyelerin çalışması olduğunu ve son virajda olunduğunu belirterek, muhtarlara seslendi. Yücel, “Belediyeler müracaatını almak zorunda. Muhtarlar akşam sabah takip etsin müracaatlarını yapsınlar. Elektrik yüzde 50 indirimli, su fiyatları 4’de bir fiyatı olacak. İnşaat, ahır için harç istenmeyecek” dedi.

Büyükşehir Yasası sonrasında mahallelerden şehir merkezlerine göçün arttığını belirten İYİ Partili Kazım Yücel, AK Partili milletvekilleri dahil bunu gören siyasi partilerin İYİ Partinin de önergesiyle kırsal köye dönüş kararı aldığını söyledi. Yücel, şunları söyledi;

ELİNDEN HAYVANCILIĞI ALDI

“AK Parti 2014 yılında büyükşehir statüsüne aldığı köylere hizmete tatmin edeceğim derken buraları arsaya dönüştürmüş. Mahalleye dönüştürürken insanlarımızın elinden hayvancılığı almış. Emlak vergilerini yükseltmiş. İnşaat yapacaklardan şehir merkezinde inşaat yapıyormuş gibi harç talebinde bulunulmuş.”

BURADAKİ HATAYI FARK ETTİLER

“2020 yılında AK Parti ve diğer parti milletvekilleri de bunu fark etmiş. İYİ Partinin önergeleri ile bu yasanının kırsal belirleme alanı içerisinde kalsın mahalle avantajları her neyse bunlar devam etsin. Büyükşehir veya ilçe belediyeler her türlü hizmeti götürmek zorunda. Buralardan emlak vergisi almayalım. Su fiyatlarını 4’de 1 oranında düşük alalım. Elektriği yüzde 50 indirimli alalım. Niye bunları söylemişler. Bakmışlar ki mahallelerden, köy yerlerinden şehir merkezine göçü önlemek istenmiş.”

İNSANIMIZA GETİRİSİ BÜYÜK

“Bizler bu yasayı belediye meclislerinde dile getirdik. İlçe başkanımızın bilgilendirmesiyle mahalli muhtarlarımıza bilgi verdik. Hepsi bilgi sonrası bize döndü. Çak ciddi avantajları var dedik. Elektrik de, suda indirim, inşaatta harç ödenmeyecek. Bu rakamlar köylü için çok büyük rakamdır. Hayvancılıkla uğraşan insanlar su ile haşır neşirdir. Tarımla uğraşan öyledir. Onlar için çok kıymetlidir. Biz bunları kürsüden meclise ve Kayseri kamuoyuna anlatalım dedik. Sayın Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar bizde en güzelini yapmak için çalışıyoruz dedi. Sizde katkı sağlayın bizde katkı sağlayalım dediler noktasına gelindi.”

SON VİRAJDALAR MUHTARLAR MÜRACAAT ETSİN

“Muhtarlarımız akşam sabah takip etsin ve müracaatta bulunsun. Son virajdayız. Ben komisyondayım. Hangi muhtarımız bu konu ile ilgili gelsin bizde onları kırsala alacağız. Ekene dikene, hayvancılıkla uğraşana benimde ihtiyacım var. Bu şehrin insanı ekmiyor dikmiyor et süt üretmiyor. Macaristan’dan et alıyor. Bulgaristan’dan pirinç alıyor. Brezilya’dan şunu alıyoruz. Birçok genç işsiz insanımız var. Köyden şehre gelmesinler. Onlara elektrik, su, inşattan her konuda destek olalım vergi almayalım orada kalsın. Ülke ekonomisi için üretsinler.”

BELEDİYELER ALMAK ZORUNDA

“Belediye muhtarların müracaatlarını kabul etmek zorunda. Müracaatı etsinler. Bu müracaatı almak ve komisyona havale ederek değerlendirmek zorunda.”


Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

G-JQ5G2Q8WC3