Ligin son sırası adeta kaynıyor

Spor Toto Süper Lig’de 33. Hafta maçları oynanırken küme düşme hattında yer alan takımların puanlarının birbirine yakın olması ve birçok takımın aynı tehlikeyi yaşıyor olması adeta son 9 sıradaki takımları olumsuz etkiliyor.

Spor toto Süper Lig’de bu sezon yaşanan pandemi nedeniyle 21 takıla oynanıyor. Geçen sezon üç takım kümeden düşmedi ve alt ligden gelen 3 takımla birlikte toplam takım sayısı 21 oldu.

Bu sezon takım sayısı ile birlikte ligde maç sayısıyla birlikte ligin süresi 42 haftaya çıkarak arttı.

Ligde 33. Hafta maçları oynanırken 13. Sırada bulunan Çaykur Rizespor’dan itibaren ligin son sırasındaki takımlara kadar hepsi küme düşme hattında ve tehlikesi yaşanıyor. Adeta ligin son sırası kaynıyor ve 9 takım bu mücadelede ligde kalmayı amaçlıyor.

Şuana kadar ligde Denizlispor matematiksel anlamda iddiasını sürdürsede küme düşecek ilk takım olarak yorumlanıyor. Kayserispor’da bu 9 takım arasında ligde kalma mücadelesi veriyor ve işi oldukça zor.

Sarı-kırmızılı takım, 33 puanla 17. Sırada. Aynı puana sahip takımlar bulunurken diğer takımlarla aradaki puan farkı birkaç eksik yada fazla olarak gözleniyor.

Ligin son 9 haftasına girilirken takımları zor günler bekliyor.