ULAŞIM ÇİLESİ İÇİN ACİL ÖNERİDE BULUNDU

Melikgazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Adnan Kenanoğlu, vatandaşın yaşadığı ulaşım çilesinin acil bitirilmesi için öneride bulundu. Kenanoğlu, önerisinde, “Toplu ulaşımın ve trafiğin rahatlaması için Cumhuriyet Meydanına girmeden Çevre yoldan Hulusi Akar Bulvarının alternatif yol olarak kullanılacağı Kiçikapıdan direk seferlerin başlaması için işin ehli teknik adamlar tarafından acil olarak çalışmalar başlatılmalı.

Her durakta durmayan link seferler kırsallara başlatılmalıdır” dedi.

“Büyükşehir meclis üyelerinin konusu” diyerek vatandaşın yaşadığı ulaşım çilesinin özellikle Ramazan ayında son bulması çağrısı yapan Meclis Üyesi Kenanoğlu, şehir merkezinde de covid 19’a rağmen ulaşımda yaşanan sorun ve yapılan yanlış uygulamayı hatırlattı.

Kenanoğlu, şunları söyledi;

KORONAVİRÜSÜN YAYILMASINI BÖYLE Mİ ÖNLEYECEĞİZ?

“İş ve eve dönüşlerimde toplu ulaşım araçları ile seyahat ediyorum. Yeni pandemi tedbirleri kapsamında oturakların biri boş bırakılıyor karar alıcıları otobüse ve tramvaya binmeye yerinde gözlem yapmaya davet ediyorum. Bugün akşam inanın tramvayda çok güldüm ve de üzüldüm. Oturakların biri boş duruyor yolcunun başında ayakta yer yok koridorlar dolu böylemi koronanın yayılmasını önleyeceğiz.

HALKA ULAŞIM ÇİLESİ ÇEKTİRİYORUZ

1.5 milyon nüfusu olan İstanbul’un 1 ilçesinden küçük şehirde ilçelerin Büyükşehire bağlanması ile tüm Ulaşım merkezden yapılmakta ve bir türlü kesin çözümler bulunamaması nedeni ile halka ulaşım çilesi çektirilmeye devam ediliyor. Kırsalda yaşayan şehir merkezi mahallelerinde ikamet edenler bu sorunu dile getirmemizi istiyorlar. Havuz sistemi ile çalışan Halk Otobüs işletmecileri mutsuz kazanamıyoruz diyorlar. Ulaşım AŞ zarar ediyor. Halk zararı bilmez idarecilerden çözüm ister netice ister.

Doğu ve Batı garajlarındaki ve diğer yerlerdeki aktarma işlemi yolcuları perişan ediyor sürekli aksama ve bekleme sürelerinin uzaması gelmeyen araçlar yüzünden kilometrelerce yürümek zorunda kalıyorlar.”

RAYLI SİSTEMİN İNŞAATININ BAŞLAMASI…

Havaalanına otogara uğramayan raylı sistem hatasını artık hiç konuşmuyoruz yeni raylı sistem projesinde şehir hastanesine gidecek ve ihalenin inşaatının başlamasını bekliyoruz.

Toplu ulaşımın ve trafiğin rahatlaması için Cumhuriyet Meydanına girmeden Çevreyoldan Hulusi Akar Bulvarının alternatif yol olarak kullanılacağı Kiçikapıdan direk seferlerin başlaması için işin ehli teknik adamlar tarafından acil olarak çalışmalar başlatılmalı. Her durakta durmayan link seferler kırsallara başlatılmalıdır.”

ÜCRET FAZLA TUTUYOR

Büyükşehirler içerisinde taksi işletmeciliğinin rantabıl olmadığı hangi il desek ilk sırada Kayseri gelir. Bu şehrin çok güzel taksiye binme alışkanlığı vardı. 40 yaş üzeri olanlar iyi hatırlar fayton ve taksi çok aktif kullanılır güzergah şehir fazla büyük olmadığı için nereye gidersen 5 lira idi hemde çok benzin yakan chevrolet araçlarla. Tabi ki bugün standart fiyat önermiyoruz mesafeler uzadı ve artık taksimetre var maalesef Kayseri’de taksi açılış fiyatı ve metrelerde artan fiyat tarifesi (metraj ve birim fiyatları) İstanbul Ankara İzmir Adana’dan farklı, dolayısıyla ücret fazla tutuyor. Tuna caddesi Havaalanı 40 TL. Tuna caddesi otogar 50 TL.”

ZORUNLU OLMADIKÇA TAKSİ TERCİH EDİLMİYOR

“Taksici esnafı hastane havaalanı terminal harici iş yapamıyor günlük 100 lira 150 lira toplamda iş yapıyor ve mutlu değiller.

Oysa açılış fiyatı en kısa mesafe 15 Tl standart olmak üzere metre mesafe fiyatı diğer büyükşehirler gibi olsa tercih edilecek taksicilik zaten plaka donduruldu tekrar eski günlerdeki gibi altın dönemlerine dönecektir. Bu konuda taksi işletmecileri ile Belediyemizin  bir çalışma yapmaları hem esnaflarımızı mutlu edecek hem de ulaşımda bir alternatif olacaktır. Bizler Kayseri’nin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz.”